Saját Otthon Projekt

Frankó-panko, csintalan palacsinta

Tegnap, fogalmam sincs, milyen indíttatásból, rám tört az érzés, hogy palacsintát szeretnék enni. Nyilvánvaló, hogy nekem is akkor kell megkívánnom az ilyen ételt, ami mellett muszáj, hogy a meleg sütő mellett álljunk, miközben kinn már tombol a nyár, a 25 fok.  Ez a panelban persze 28-29 fokot is jelent. És ha mindez nem lenne elég,… Tovább »

ZABálnivaló palacsinta

Eddigi életem során,  nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a palacsintát. De tényleg. Legyen szó édes, sós, amerikai, Gundel, csúsztatott palacsintáról, a lényeg, hogy szeretjük. Személy szerint az édesből leginkább a kakaós/nutellás palacsintát szeretem, a túróst nem mindenki tudja úgy csinálni, hogy az nekem is jó legyen. 🙂 Legtöbbször még én magam sem. 😀… Tovább »

Ez csak egy, a számtalan Focaccia-variációból

Olaszország, mint tudjátok, a szívem csücske. Imádom, hogy hangosak, harsányak, életvidámak, mondhatnám hedonisták. Van, aki pont emiatt nem szereti őket. De nem lehet mindenkinek megfelelni. Ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy az olasz konyha messze földön híres. Én mindenféle tésztájukért odavagyok, főleg, ha kézzel készített. De ha nem, az sem baj,mert amiket ott lehet kinn… Tovább »

Quiche, a franciák pizzája

Ma ismételten elkapott a sütési láz. Egyre inkább kezdem megszokni a gázsütőmet, holott nagyon tartottam tőle, mert korábban csak villannyal dolgoztam együtt, nem tudtam, hogy fog majd beválni. Sokat utána olvastam és azok a praktikák sem nyugtattak meg, hogy cserepet kell az aljába tenni, mert úgy nem ég meg, satöbbi. Ráadásul a helyzetet nehezíti az… Tovább »

Kér valaki Arepas-t?

Szeretek erre-arra, itt-ott, koslatni. Szemmel. 🙂 Szeretek nézelődni, új ételekre bukkanni, legfőképpen, ha az egy tradicionális étel. Mint tudjátok, -legalábbis, akik visszatérő olvasók, tudják-, hogy élek, halok az olasz konyháért. Hogy jön ez most ide? Tulajdonképpen, sehogy, gondoltam, megosztom ezt azokkal is, akik esetleg nem tudják. 😀 A mai receptem ismét egy tésztaféleség lesz, ha agyon… Tovább »

Zöld is, tészta is, finom is

Ma ismét tésztát kívánt a kis szervezetem, de valahogy nem volt kedvem sem paradicsom alapú tésztához, sem tejszíneshez. Bevallom, hogy igazából boltba sem nagyon volt kedvem menni, így végiggondoltam, mi az, amiből gazdálkodhatunk. Szerencsére eszembe jutott, hogy nem olyan régen vettem egy adag spenótot, így meg is volt a megoldás. Sajnos, friss spenót nem volt… Tovább »

Hogy kerül virsli a tésztába?

Tudom, tudom. Jogosan tehetitek fel a kérdést: Már megint kelt tészta?? Igen. Számomra megunhatatlan és leginkább elronthatatlan. Végtelenségig variálható, nagyon gyorsan elkészül, nem beszélve arról, ha azt a kb. 20-25 perc kelesztési időt leszámítjuk, pikk-pakk el is készül. Ma megint valami sós finomságot kívántam meg, végigzongoráztam magamban, mit is ennék tulajdonképpen. Az jutott eszembe, hogy… Tovább »

Avokádós, cukkinis, paradicsomos tészta

Napok óta ki voltam éhezve egy könnyű, zöldséges, de gyorsan összedobható tésztára. A bevásárlást is már eszerint intéztem, de konkrét elképzelésem nem volt még arról, mi is kerüljön bele. Így aztán, a boltban válogatva kezdett körvonalazódni a dolog, illetve, amit megláttam, megkívántam, megvettem. Ami biztos volt, hogy tuti, valamilyen paradicsomos tészta lesz a nyerő. Szeretem… Tovább »

A kenyér, indiaiul

Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem az indiai kaját. Korábban tartottam tőle, mert azt gondoltam, mindegyik féle étel biztosan számomra ehetetlenül csípős (hápersze!). Aztán egyszer csak megtört a jég és valaki rábeszélt, hogy kóstoljam meg. Ez volt az, melyet korábban már olvashattatok a blogon is és már ebben a részben is megemlítettem a Naan-kenyeret, ami elengedhetetlen… Tovább »

Grilles is, leveles is

Szeretem a nyarat, abból a szempontból, hogy ilyenkor kilószámra ehetem a kedvenc zöldségeimet. Márpedig, azok akadnak, szép számmal. Bementem ma a boltba és szinte csalogatott a cukkini, a padlizsán és a kápia paprika, hogy vegyem meg őket. Nem tudtam ellenállni, mindannyian a kosárban landoltak.  Arra gondoltam, hogy vágyom már valami sós nasira, de nem akartam… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!