Saját Otthon Projekt

Krumplis, sajtos, káposztás vagy esetleg töpörtyűs?

Ma ismételten egy isteni finom kelt tésztát hoztam Nektek, mely tökéletes vendégváró, valamint isteni majszolni-való. Én bármikor kapható vagyok rá, amikor anyukám nekiáll sütni, legyen az bármilyen ízesítésű, engem szinte úgy kell leparancsolni a tepsiről, annyira oda meg vissza vagyok érte. Ez pedig a pogácsa. Valahogy úgy vagyok ezzel a finomsággal, mint Gombóc Artúr a… Tovább »

5+1 tipp, mire cseréld a klasszikus szendvicssonkát

Volt olyan időszak az életemben, amikor a reggelit munkába menet, az ebédet pedig a munkahelyemen található kantinban vettem meg. Sajnos úgy voltam a reggeli vásárlásával, hogy nem gondoltam végig, tulajdonképpen mennyi pénzt is költök el, napi szinten. Ma csak 300,- Ft, ez csak 450,- Ft. Aztán egyszer, nem is tudom már, milyen okból kifolyólag, elgondolkodtam… Tovább »

Nálam így készül a fasírt, hús nélkül

Zöldségimádatom a továbbiakban is fennáll, nem vagyok hajlandó lemondani róla. Ámde miért is kellene, ugye? Bizonyára a húsimádók nem értenek velem egyet, azonban véleményem szerint rengeteg olyan recept megtalálható a köztudatban, amit simán átalakíthatunk a saját elképzeléseink szerint bármiféle minőségromlás nélkül. A mostani receptet is ez alapján készítettem el. Megkívántam a fasírtot, de a húst… Tovább »

Krémes is, leves is, zseniál-is!

Imádom a leveseket, a  krémleveseket meg pláne. Főleg ilyenkor télen. Van, hogy csak ezt eszem vacsorára, mert annyira jól esik a hidegből hazaérve, a kanapén betakarózva elkortyolgatni, két szelet sajtos pirítóssal. Amikor Anyukámmal telefonon beszélek, mindig megkérdezi, mit vacsoráztam, és amikor elmondom, hogy egy levest, mindig aggódva kérdezi, hogy „ És még?” Tipikus „etető” anya. 🙂… Tovább »

Manióka, kasszava..esetleg tápióka?

Nálam nem túl megszokott dolog, de megkívántam az édességet. Általában tök jól elvagyok nélküle, mikor az inzulinrezisztencia kiderült, nálam például egyáltalán nem volt jellemző, hogy szinte rohamokban tör rám a desszert utáni vágy, pedig ez a betegség egyik fő jele. De néha azért velem is megesik. 🙂 Az elmúlt pár hétben többször vettem magamnak a… Tovább »

Nálam ilyen az olasz Gnocchi, magyarul

Tele volt a hűtőm maradékkal. Úgyhogy, értelemszerű volt, hogy ma az ott megtalálható dolgokból fogok valamit készíteni. Húst nem akartam, most levest sem kívántam. Tészta? Igen, de valahogy mégsem! 😀 Olaszos. Az bármikor jöhet. Így született meg az ötlet, legyen gnocchi! Semmi másért nem kellett leszaladnom a boltba, csak krumpli nem volt itthon. Úgyhogy gyorsan… Tovább »

5 takarékos recept januárra, 2016-ból

Januárban mindenki visszatekint, az előző évre természetesen. Nem csak úgy. 😀 Habár, csak úgy is lehet, nincs megkötve. 🙂 Most mindenesetre én annyiban kimeríteném a visszatekintés lehetőségét, hogy megmutatom Nektek a tavalyi évben, melyek voltak azok a receptjeim, amelyeket igazán szerettetek. A legolvasottabb bejegyzéseket gyűjtöttem össze és most ismételten egy cikk erejéig újra felvonultatom őket…. Tovább »

Mártogatni jó!

Nyakunkon az év utolsó ünnepe, bulija. Remélem, mindenki túlélte a karácsonyt, senki nem szenved már ételmérgezésben. Jöhetnek az újévi fogadalmak, megtelnek az edzőtermek, de előttünk van még egy Szilveszter, amikor még kajálhatunk egy jót, amikor nem gondolunk arra, hogy vigyázni kell az alakunkra. Amikor hozzánk jöttek ilyenkor vendégek, mindig apró falatokkal készültem, mert van, aki… Tovább »

A burgonyafánk nemes egyszerűsége

Gondolom, mindenki túl van már az óriás karácsonyi.. nevezzük: “zabálásnak”. Elfogyott a temérdek bejgli, zserbó, halászlé, húsleves, minden. Mi már anyuval elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mit is főzzünk, mert ugyan hal maradt még, de sem ő, sem én nem esszük meg, az a fiúké marad. Karácsony napján, ahogy írtam róla korábban, anyu évek óta elkészít… Tovább »

Zserbó és bejgli helyett inkább sajttortára szavazok

Napról-napra egyre inkább látom, hogy szép lassan mindenkit elér a karácsony hangulata, a karácsonyra való készülődés. A belvárosban, az utcákon, boltokban már javában tart az őrület és pont az a része van most az évnek, amit ki nem állhatok. (Tényleg egyre antiszociálisabb vagyok, az idő múlásával ) 😀 Azonban bennem tartja a lelket a tudat,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!