Saját Otthon Projekt

Egészséges tízórai 15 perc alatt

Mostanában lehet, hogy kicsit zabálom a zabot. Múlt héten zabos palacsinta, ma pedig ismét egy zabból készült, isteni édességet hoztam Nektek, ami tökéletes nassolni való, hisz mi magunk készítjük, így tudjuk mi van benne. Sokszor felidegesítem magam a tévében futó reklámokon,amiket ilyen olyan zabkekszekkel kapcsolatban nézhetünk. Vedd meg, edd meg, add a gyerekednek, indítsd jól… Tovább »

A fűszerek között is tarol a “Homemade”

Megállíthatatlanul robog felénk a tavasz. Éledezik a természet, hamarosan érkeznek a finomabbnál finomabb, friss, ropogós zöldségek, növények. A minap valamelyik üzletben járkálva, nézelődve észrevettem, hogy előkerültek a kis vetőmagos zacskót. Hamarosan kezdhetünk kertészkedni, ültetni, virágokat, zöldségeket nevelgetni. A virágok nálam alkalmatlanok a túlélésre. Habár most van egy növénykém, amit kifejezetten úgy vásároltam, hogy előtte kinyomoztam,… Tovább »

ZABálnivaló palacsinta

Eddigi életem során,  nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a palacsintát. De tényleg. Legyen szó édes, sós, amerikai, Gundel, csúsztatott palacsintáról, a lényeg, hogy szeretjük. Személy szerint az édesből leginkább a kakaós/nutellás palacsintát szeretem, a túróst nem mindenki tudja úgy csinálni, hogy az nekem is jó legyen. 🙂 Legtöbbször még én magam sem. 😀… Tovább »

Az inzulinrezisztencia a fővároson túl is létezik

Korábban már olvashattátok a képzeletbeli tollamból megszületett cikket, melynek fő témája a “inzulinrezisztens vagyok, hol egyek Budapesten” volt, ezt a kis szösszenetet itt olvashatjátok. Nem gondoltam volna, de hihetetlenül sokan olvastátok ezt az irományt, ami azt sugallja számomra, hogy szükség van az ilyen és hasonló gyűjtögetésekre, mert sajnos ezek a helyek még mindig nem kapnak… Tovább »

Krumplis, sajtos, káposztás vagy esetleg töpörtyűs?

Ma ismételten egy isteni finom kelt tésztát hoztam Nektek, mely tökéletes vendégváró, valamint isteni majszolni-való. Én bármikor kapható vagyok rá, amikor anyukám nekiáll sütni, legyen az bármilyen ízesítésű, engem szinte úgy kell leparancsolni a tepsiről, annyira oda meg vissza vagyok érte. Ez pedig a pogácsa. Valahogy úgy vagyok ezzel a finomsággal, mint Gombóc Artúr a… Tovább »

5+1 tipp, mire cseréld a klasszikus szendvicssonkát

Volt olyan időszak az életemben, amikor a reggelit munkába menet, az ebédet pedig a munkahelyemen található kantinban vettem meg. Sajnos úgy voltam a reggeli vásárlásával, hogy nem gondoltam végig, tulajdonképpen mennyi pénzt is költök el, napi szinten. Ma csak 300,- Ft, ez csak 450,- Ft. Aztán egyszer, nem is tudom már, milyen okból kifolyólag, elgondolkodtam… Tovább »

Nálam így készül a fasírt, hús nélkül

Zöldségimádatom a továbbiakban is fennáll, nem vagyok hajlandó lemondani róla. Ámde miért is kellene, ugye? Bizonyára a húsimádók nem értenek velem egyet, azonban véleményem szerint rengeteg olyan recept megtalálható a köztudatban, amit simán átalakíthatunk a saját elképzeléseink szerint bármiféle minőségromlás nélkül. A mostani receptet is ez alapján készítettem el. Megkívántam a fasírtot, de a húst… Tovább »

Krémes is, leves is, zseniál-is!

Imádom a leveseket, a  krémleveseket meg pláne. Főleg ilyenkor télen. Van, hogy csak ezt eszem vacsorára, mert annyira jól esik a hidegből hazaérve, a kanapén betakarózva elkortyolgatni, két szelet sajtos pirítóssal. Amikor Anyukámmal telefonon beszélek, mindig megkérdezi, mit vacsoráztam, és amikor elmondom, hogy egy levest, mindig aggódva kérdezi, hogy „ És még?” Tipikus „etető” anya. 🙂… Tovább »

Manióka, kasszava..esetleg tápióka?

Nálam nem túl megszokott dolog, de megkívántam az édességet. Általában tök jól elvagyok nélküle, mikor az inzulinrezisztencia kiderült, nálam például egyáltalán nem volt jellemző, hogy szinte rohamokban tör rám a desszert utáni vágy, pedig ez a betegség egyik fő jele. De néha azért velem is megesik. 🙂 Az elmúlt pár hétben többször vettem magamnak a… Tovább »

Nálam ilyen az olasz Gnocchi, magyarul

Tele volt a hűtőm maradékkal. Úgyhogy, értelemszerű volt, hogy ma az ott megtalálható dolgokból fogok valamit készíteni. Húst nem akartam, most levest sem kívántam. Tészta? Igen, de valahogy mégsem! 😀 Olaszos. Az bármikor jöhet. Így született meg az ötlet, legyen gnocchi! Semmi másért nem kellett leszaladnom a boltba, csak krumpli nem volt itthon. Úgyhogy gyorsan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!