Saját Otthon Projekt

Mártogatni jó!

Nyakunkon az év utolsó ünnepe, bulija. Remélem, mindenki túlélte a karácsonyt, senki nem szenved már ételmérgezésben. Jöhetnek az újévi fogadalmak, megtelnek az edzőtermek, de előttünk van még egy Szilveszter, amikor még kajálhatunk egy jót, amikor nem gondolunk arra, hogy vigyázni kell az alakunkra. Amikor hozzánk jöttek ilyenkor vendégek, mindig apró falatokkal készültem, mert van, aki… Tovább »

A burgonyafánk nemes egyszerűsége

Gondolom, mindenki túl van már az óriás karácsonyi.. nevezzük: “zabálásnak”. Elfogyott a temérdek bejgli, zserbó, halászlé, húsleves, minden. Mi már anyuval elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mit is főzzünk, mert ugyan hal maradt még, de sem ő, sem én nem esszük meg, az a fiúké marad. Karácsony napján, ahogy írtam róla korábban, anyu évek óta elkészít… Tovább »

Zserbó és bejgli helyett inkább sajttortára szavazok

Napról-napra egyre inkább látom, hogy szép lassan mindenkit elér a karácsony hangulata, a karácsonyra való készülődés. A belvárosban, az utcákon, boltokban már javában tart az őrület és pont az a része van most az évnek, amit ki nem állhatok. (Tényleg egyre antiszociálisabb vagyok, az idő múlásával ) 😀 Azonban bennem tartja a lelket a tudat,… Tovább »

Quiche, a franciák pizzája

Ma ismételten elkapott a sütési láz. Egyre inkább kezdem megszokni a gázsütőmet, holott nagyon tartottam tőle, mert korábban csak villannyal dolgoztam együtt, nem tudtam, hogy fog majd beválni. Sokat utána olvastam és azok a praktikák sem nyugtattak meg, hogy cserepet kell az aljába tenni, mert úgy nem ég meg, satöbbi. Ráadásul a helyzetet nehezíti az… Tovább »

A lepény, amit az aztékok mészvízbe áztattak

Mostanában, úgy tűnik, rákaptam a gyors, egyszerű, otthon is elkészíthető Street Food kajákra. Múlt héten a hot-dog, most a héten pedig nagyon megkívántam a tortilla-t. Be is mentem az egyik üzletbe, gondoltam, este gyorsan vacsira összedobom magamnak. Mivel ugyebár nálam csak a teljes kiőrlésű játszik, így olyat kerestem magamnak. Megdöbbenve konstatáltam, hogy a tk tortilla,… Tovább »

Amikor a Street Food otthon van

Hetek óta gyorskajára vágytam. Régen, havonta egyszer, beiktattunk egy napot, amikor is a hihetetlenül egészségtelen, ezzel szemben tök finom hamburgert, wrap-ot, qurrito-t, vagy bármi egyebet hatalmas élvezettel pusztítottuk el. Aztán belépett az életembe az inzulinrezisztencia, majd egy csomó további változás, így ha akartam, ha nem, ezek a kis havi kilengések, elmaradtak. Egyébként már egész jól… Tovább »

5+1 recept, melyet nem csak novemberben készíthetünk

Minden évben, november 11-én, (jó esetben) elérkezik a bizonyos Márton-nap, mely a 40 napos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnapja. Ilyenkor az emberek, jó szokáshoz híven még egy utolsó, igazit mulatnak, mondjuk úgy, ha már gasztronómiáról van szó, hogy “belecsapnak a lecsóba”. Ezen a napon nem csak erről a bizonyos szárnyasról, azaz a libáról van szó…. Tovább »

A krémlevesek királynője

A tegnapi gyönyörű időjárás után, ma ismét egy borongós napra ébredtünk és egyre hidegebbek a reggelek és az éjszakák is. A késő ősz, majd a tél beálltával az én szervezetem is átáll, ilyenkor mindig sokkal jobban szeretek vacsorára egy tányér (vagy bögre) forró levest elfogyasztani. Ma sem volt ez másképp, még a tegnapi nap folyamán… Tovább »

Zöld is, tészta is, finom is

Ma ismét tésztát kívánt a kis szervezetem, de valahogy nem volt kedvem sem paradicsom alapú tésztához, sem tejszíneshez. Bevallom, hogy igazából boltba sem nagyon volt kedvem menni, így végiggondoltam, mi az, amiből gazdálkodhatunk. Szerencsére eszembe jutott, hogy nem olyan régen vettem egy adag spenótot, így meg is volt a megoldás. Sajnos, friss spenót nem volt… Tovább »

Hogy kerül virsli a tésztába?

Tudom, tudom. Jogosan tehetitek fel a kérdést: Már megint kelt tészta?? Igen. Számomra megunhatatlan és leginkább elronthatatlan. Végtelenségig variálható, nagyon gyorsan elkészül, nem beszélve arról, ha azt a kb. 20-25 perc kelesztési időt leszámítjuk, pikk-pakk el is készül. Ma megint valami sós finomságot kívántam meg, végigzongoráztam magamban, mit is ennék tulajdonképpen. Az jutott eszembe, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!