Saját Otthon Projekt

Nálam a 33. Blogkóstoló tuti befutója: A pizzás csavart

Immáron, ha jól számolóm, ez az 5. “Blogkóstoló” játékom. Annyi a lényege, hogy különböző gasztro-blogok jelentkezhetnek. Ez most a 33. játék volt, mely ezúttal a Hogymegtudjuknezni Blog szervezésében jött létre.  Köszönöm, hogy ismét részt vehettem a játékban, valamint a szervezést és a lebonyolítást. Utolsó pillanatos megérkezést sikerült produkálnom, sajnos a határidők betartásával olykor-olykor hadilábon állok, de a lényeg,… Tovább »

Frankó-panko, csintalan palacsinta

Tegnap, fogalmam sincs, milyen indíttatásból, rám tört az érzés, hogy palacsintát szeretnék enni. Nyilvánvaló, hogy nekem is akkor kell megkívánnom az ilyen ételt, ami mellett muszáj, hogy a meleg sütő mellett álljunk, miközben kinn már tombol a nyár, a 25 fok.  Ez a panelban persze 28-29 fokot is jelent. És ha mindez nem lenne elég,… Tovább »

Egészséges kényeztetés, eperrel és rebarbarával

Egy ideje már egyáltalán nem készítettem semmilyen édességet (természetesen olyanra gondolok, amit én is ehetek. Múlt héten vásároltam egy csomag rebarbarát és maradt belőle, így arra gondoltam, hogy nem szeretném kidobni,  valamit kezdeni kell vele. Eszembe jutott, hogy több helyen találkoztam már az eper és a rebarbara közös barátságával, jól megférnek egymás mellett.  Kicsit kutakodtam,… Tovább »

Induljon a gyűjtögető üzemmód!

Elérkezett az évnek azon időszaka, amit annyira szeretek. Tenném hozzá, hogy egyáltalán nem a meleg miatt. Azt, ha lehetne, nagy lendülettel át is ugranám. Abból a szempontból viszont mindenképpen fontos és jó, hogy a napsütéses órák számával egyenesen arányosan nő a piacok kínálata, legyen az zöldség vagy gyümölcs. Ez pedig, jó nekünk. Lassan nálam is… Tovább »

A spárga és a Gorgonzola tökéletes összhangja

Az idejét nem tudom megmondani, hogy mikor készítettem magamnak valami igazán finom tésztaságot. Fogalmam sincs, mi történhetett velem, tésztarajongóval, az igazság az, hogy még csak eszembe sem jutott. Egészen pár nappal ezelőttig, amikor is beültünk vacsorázni a Vapiano-ba és betoltam arcomba egy nagy adag bolognai spagetti-t. Ez pontosan elég volt ahhoz, hogy a tészta-érzékeim magukhoz… Tovább »

Puglia mennyei zöldségkosara

Megint nem bírtam magammal és ismét késztetést éreztem arra, hogy süssek valamit. Nem tudtam, pontosan mi is az, amire vágyom.  Egy dolog volt bizonyos, legyen olasz! Rendszeresen szoktam különböző főzőműsorokat nézni (és itt most nem azokra gondolok, amik ezek a manapság divatos: “Hogyan lehetsz XY országban Te a legjobb szakács?” Ezeket nem nézem. Ellenben azokkal… Tovább »

8+1 válasz a “Hogyan mentsünk maradékot” kérdésre

Túl vagyunk a húsvéton is, gondolom, mindenki egyetért velem abban, hogy nagyon jó volt ez a négy nap pihenés. Mondjuk én kitoltam ötre, de már óriási szükségem volt rá. A szüleimnél töltöttem ezt a pár napot, családi körben. Nálunk nem szokás annyira, sőt, egyáltalán nem szokás, hogy egyik rokontól rohanunk a másikhoz, vagy hozzánk jönnek,… Tovább »

Ezek a franciák.. Igazán értik a dolgukat!

Két éve sütöttem utoljára Croissant. Fogalmam sincs, miért vártam eddig, miért felejtettem el, mennyire isteni finom. Ráadásul idén kimaradt a kalácssütés, de úgy gondoltam, azért valamivel csak elő kellene rukkolni a családnak. Apukám egy ideje elkezdte már mondogatni, hogy ismét süssek neki. Ő ugyanannyira kelt tészta rajongó, mint én. Most pár napot otthon voltam a szüleimnél,… Tovább »

Pikk-pakk receptötletek, akár húsvétra is

Tegye fel a kezét, aki várja már a húsvétot! \o/ Holnap, munka után én is felzuttyanok a vonatra és már robogok is haza kis családomhoz, az otthon melegébe, és biztos vagyok benne, hogy egészen kedd délutánig eszembe sem fog jutni Pest, kicsit feltöltődöm, pihenek, az elmúlt időszak meg is követeli ezt tőlem. A szüleim már… Tovább »

Gondoltál már arra, hogy medvehagymás lángost készíts?

Tegnap este anyukámmal beszéltem telefonon – ahogy, minden este – és arról próbált faggatni, ha otthon leszek hétvégén, mi az, amit szeretnék enni. Nyilván, egy héttel korábban tudom, hogy mit kívánok meg.. 😀 De ő már csak ilyen, így imádom, ahogy van. Természetesen apukámnak tegnap ugyanezt a kérdést tette fel, aki ugyanannyira kelt tészta rajongó, mint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!