Saját Otthon Projekt

Paradicsomi leves a paradicsomleves

Sajnos véget értek az ünnepek, szép lassan mindenki visszatér a rendes kerékvágásba. Gondolom, – nem vagyok vele egyedül -, karácsony óta valahogy nem kívánom a nehéz ételeket. Tegnap este kérdeztem Férjtől, hogy mit főzzek. Konkrét válasz nem érkezett, csak annyit mondott: levest! Mondom oké, én is megenném, de milyet.. Neki mindegy.. Na ettől a mondattól… Tovább »

Méz és chilli – a két jóbarát

Múlt hét vasárnap Férj a szokásos focimeccsét játszotta fiúkkal. Tudtam, hogy nem jön egyből haza, mert ilyenkor átbeszélik a világ nagy dolgait egy-két sör elfogyasztása mellett. Úgy gondoltam, hogy főzök neki valami finomságot, mire hazaér, biztosan éhes lesz. Nem volt valami jó idő és nem igazán volt kedvem kimozdulni, így abból építkeztem, amit itthon találtam: A főbb… Tovább »

Az imádott Ketchup-receptem

Múlt hét szombaton reggel, mi mást csinálhattam volna, mint piacon voltam. Reménykedve indultam el itthonról. Bíztam benne, hogy idén is találok olyan helyet, ahol jó áron tudok paradicsomot venni. Ugyanis augusztus végén, szeptember elején lehet Lucullus paradicsomot fillérekért venni. Szerencsére meg is találtam azt az egyetlen helyet, ami a számításaimnak is megfelelő volt. Lucullus paradicsom,… Tovább »

Paradicsomi kalandozások

A legkedvesebb zöldség számomra a paradicsom. Azt hiszem, ez már óvodáig visszavezethető, mert a mai napig emlegetem az ott készített paradicsom levest, betűtésztával. Mindent próbáltam megtenni, annak érdekében, hogy legalább valami hasonló ízt ki tudjak hozni egy levesből, de az évek múlásával rá kellett jönnöm: Nekem ez nem fog menni! Valószínűleg nagyban befolyásoló tényező volt… Tovább »

Lasagne – Én így készítem

Korábban már említettem, nagyon szeretem az olasz konyhát. Tészta, paradicsom, kis bazsalikom vagy oregánó és máris isteni ételek sülnek a sütőben. Pár nappal ezelőtt eszembe is jutott, hogy nagyon régen sütöttem lasagne-t. Elő is készítettem a hozzávalókat, hogy el tudjam készíteni. Először olívaolajon megfuttatunk nagyjából két fej fokhagymát, 3 babérlevelet és egy kis felaprított rozmaringot:… Tovább »

Lecsó galuskával

A legfinomabb lecsót a Nagypapám készítette, olyan csípősen csinálta, hogy marta a számat. 🙂 A csípős ételeket azóta sem eszem meg, de nem emiatt. Egyszerűen nem szeretem, Ő mégis úgy készítette, hogy 3 évesen nyeltem, mint kacsa a nokedlit 🙂 Azóta sem ettem olyan finomat. A lecsó iránti szeretetem azóta mit sem csillapodott, alig várom, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!