Saját Otthon Projekt

Ezek a franciák.. Igazán értik a dolgukat!

Két éve sütöttem utoljára Croissant. Fogalmam sincs, miért vártam eddig, miért felejtettem el, mennyire isteni finom. Ráadásul idén kimaradt a kalácssütés, de úgy gondoltam, azért valamivel csak elő kellene rukkolni a családnak. Apukám egy ideje elkezdte már mondogatni, hogy ismét süssek neki. Ő ugyanannyira kelt tészta rajongó, mint én. Most pár napot otthon voltam a szüleimnél,… Tovább »

Gondoltál már arra, hogy medvehagymás lángost készíts?

Tegnap este anyukámmal beszéltem telefonon – ahogy, minden este – és arról próbált faggatni, ha otthon leszek hétvégén, mi az, amit szeretnék enni. Nyilván, egy héttel korábban tudom, hogy mit kívánok meg.. 😀 De ő már csak ilyen, így imádom, ahogy van. Természetesen apukámnak tegnap ugyanezt a kérdést tette fel, aki ugyanannyira kelt tészta rajongó, mint… Tovább »

Krumplis, sajtos, káposztás vagy esetleg töpörtyűs?

Ma ismételten egy isteni finom kelt tésztát hoztam Nektek, mely tökéletes vendégváró, valamint isteni majszolni-való. Én bármikor kapható vagyok rá, amikor anyukám nekiáll sütni, legyen az bármilyen ízesítésű, engem szinte úgy kell leparancsolni a tepsiről, annyira oda meg vissza vagyok érte. Ez pedig a pogácsa. Valahogy úgy vagyok ezzel a finomsággal, mint Gombóc Artúr a… Tovább »

Ez csak egy, a számtalan Focaccia-variációból

Olaszország, mint tudjátok, a szívem csücske. Imádom, hogy hangosak, harsányak, életvidámak, mondhatnám hedonisták. Van, aki pont emiatt nem szereti őket. De nem lehet mindenkinek megfelelni. Ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy az olasz konyha messze földön híres. Én mindenféle tésztájukért odavagyok, főleg, ha kézzel készített. De ha nem, az sem baj,mert amiket ott lehet kinn… Tovább »

Hogy kerül virsli a tésztába?

Tudom, tudom. Jogosan tehetitek fel a kérdést: Már megint kelt tészta?? Igen. Számomra megunhatatlan és leginkább elronthatatlan. Végtelenségig variálható, nagyon gyorsan elkészül, nem beszélve arról, ha azt a kb. 20-25 perc kelesztési időt leszámítjuk, pikk-pakk el is készül. Ma megint valami sós finomságot kívántam meg, végigzongoráztam magamban, mit is ennék tulajdonképpen. Az jutott eszembe, hogy… Tovább »

A kenyér, indiaiul

Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem az indiai kaját. Korábban tartottam tőle, mert azt gondoltam, mindegyik féle étel biztosan számomra ehetetlenül csípős (hápersze!). Aztán egyszer csak megtört a jég és valaki rábeszélt, hogy kóstoljam meg. Ez volt az, melyet korábban már olvashattatok a blogon is és már ebben a részben is megemlítettem a Naan-kenyeret, ami elengedhetetlen… Tovább »

Van élet a száraz kifli után!

Egy régi, kedvenc receptemet osztom ma meg Veletek. Gyerekkorom óta készítem és a mai napig nem tudom megunni. Gondolom, Veletek is sokszor előfordul, hogy kiszárad a kifli, a zsemlemorzsa pedig hegyekben áll már a szekrényben, így nem akarjátok ledarálni. Erre a problémára hoztam most egy hasznos, ám de igen finom, ízletes megoldást. Töltsük meg valamivel,… Tovább »

Lusta asszony káposztás batyuja

Délután szerettem volna valami sósat sütni. Jobban szereti Férj, na meg én is, mint az édességet. Habár én mostanában korlátozottan fogyaszthatok ilyeneket. (Az a hülye fogyókúra 🙂 ) A délelőttöt és a délután első felét rokonokkal töltöttük, így kevés időm volt kifundálni, hogy mit süssek. Eszembe jutott, hogy a múlt héten, amikor átjöttek a barátaink, sütöttem… Tovább »

Tökipompos vagy langalló?

A hétvégét vidéken töltöttük a szüleimnél. Ilyenkor Anyu mindenféle finomsággal szokott bennünket várni. Most sem volt ez másként, azonban szombaton úgy gondoltam, picit leveszem a “terhet” a válláról és sütök valami finomságot. Apukámnak pontosan olyan az ízlése, mint az enyém. Imádja a kelt tésztákat, így megpróbáltam az Ő kedvében is járni. A siker garantált volt,… Tovább »

A hagyma és az aszalt paradicsom esete a pogácsával

Mivel a hosszú hétvége pihenéssel telt és nem volt olyan meleg sem, így arra gondoltam, sütök valamit. Augusztus 20-a ráadásul a kenyér ünnepe is, tehát illett odaállnom a sütő mellé. Mivel a családban mindenki szereti a kelt tésztát, ezért kitaláltam, hogy meglepem őket valami különleges, szokatlan pogácsával. Anya mindig a megszokott ízeket süti (vajas, burgonyás stb.) így én… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!