Saját Otthon Projekt

Télűző virágos ötletek otthonodba, avagy induljon a tavasz hadművelet!

Habár téli születésű vagyok, én mégsem szeretem a telet és legjobban a január végén kezdődő időszaktól ráz ki a hideg. Ilyenkor legtöbbször alig süt a nap, borús az ég és ráadásul nem ritka a -10 Celsius fok sem. A gyakran előforduló rossz kedvemet pedig csak különféle trükkökkel lehet elűzni. Az egyik ilyen, hogy amikor kisüt… Tovább »

Kaspó átalakítás kiégethető gyurmával

Szerintem a kaspó átalakítás nálam valamilyen különleges mánia, hiszen az évek alatt hasonló témában már elég sok bejegyzést írtam. Természetesen a kezdetekhez képest sokkal tapasztaltabb lettem és ma már teljesen másképp festegetném át a kaspóimat.  Most azonban nem festéket használtam, hanem kiégethető gyurmát. Sokszor előfordul velem ugyanis, hogy a meglévő készleteim felhasználásán agyalok és akkor megszületnek a… Tovább »

Ültess stílusos konyhakertet a lakásban!

Szeretem a fűszernövények látványát konyhámban vagy a konyhám ablakában. Olyan jó érzés néha-néha a kezemmel megsimogatni a növényeket és utána szaglászni a csodás illatú kezem. Olyan jó érzés frissen szüretelt fűszerrel ízesíteni a főztömet….. Sokan, köztük Vera is a magról vetett fűszerekre esküszik, de én ehhez nem vagyok elég kitartó és inkább mindig a boltban… Tovább »

Heti kedvencek – 10. hét

Már mindehol beköszöntött a tavasz a lakberendezési áruházáakat tekintve. Persze az idén korán lesz a húsvét és így kénytelenek is voltak előbb kihozni a kollekciójukat. Ma a Butlers újdonságai közül hoztam pár szuper dolgot elsősorban az erkélyre, de az égőt muszáj lesz otthonra beszereznem:     ZINC kanna fehér 3l – Zinc sorozat – Butlers.hubutlers.hu… Tovább »

Kaspó saját készítésű papírzsákból

Szeretem a szobanövényeket, de sajnos az itthon elérhető kaspó kínálat mindig lelomboz. Legtöbb esetben ugyanis vagy horror összegért lehet szépeket beszerezni vagy maradnak a csúnyák. Éppen ezért nálunk is elég szedett-vedett a felhozatal és mindig tervezem a cseréket, de sajnáltam rá a pénzt. Kitaláltam, hogy kis méretű papírzsákban milyen jól mutatnának. Igen ám, de a… Tovább »

Etsy kedvencek, amiket saját magunk olcsóbban is elkészíthetünk

Az Etsy.com-ot szerintem senkinek sem kell bemutatnom, mert a legnagyobb és legjobban ismert olyan online piac, ahol a kézművesek értékesíthetik portékájukat. Kiváló inspirációs forrás, ha ajándékot szeretnénk készíteni vagy csak magunkat szeretnénk meglepni valamivel. Hiszen rengeteg olyan apróságot árulnak gyakran horror összegekért, amiket mi magunk is elkészíthetünk akár az ott szereplő ár töredékéért. Nem hiszed?… Tovább »

Kaktusz invázió

Valahogy mindig is szerettem a kaktuszokat és a pozsgásokat, mert úgy gondoltam ezek legalább kibírják nálam. Az utóbbi időben azonban túl sok ilyen növényke távozott tőlem rövid időn belül, így rá kellett jönnöm: nem, sajnos még a pozsgások sem szeretnek… 🙁 Pedig nem adom ám fel és sűrűn próbálkozom az otthonunk felvirágoztatásával! Legutóbb is gyanútlanul átmentem a… Tovább »

Nyári kívánságlista az otthonunkba

Biztosan sokaknak furcsa, de valahogy soha sem készül el a lakásunk és ezt én roppant mód élvezem. Mindig vannak új dolgok, amikre vágyom vagy amiket lecserélnék. Az egészben a legjobb a vágyódás, tervezgetés és álmodozás. Sokszor nem is sietek egy-egy projekt megvalósításával, hogy igazán tudjak örülni a végeredménynek. Ilyenkor kiélvezem minden egyes pillanatát és akár heteken… Tovább »

Kaspó redesign: Varázsoljuk gyorsan fehéret!

Biztosan furának gondoltok, de nem szeretem a színes kaspókat. Valójában már én is festettem színeseket /itt találjátok a linkeket: zöld, rózsaszín, ezüst/, de őszintén szólva mindet megbántam. Így az utóbbi időben elkezdtem gyűjteni a fehér kaspókat. Hiszen a fehérrel nem lehet hibázni: mindenhez megy és mindennel jól mutat. Ha pedig megunom az aktuális dekorációs színeket, akkor is maradhatnak a fehér… Tovább »

Konyha update: megjöttek a fekete-fehér kiegészítők

Az utóbbi időben igencsak elhanyagoltam a dekorációt az egész lakásban. Nyáron ugyanis mindig elhagy az ihlet, mert a felesleges energiám és az időm inkább programok megszervezésére fordítom. A sok-sok kirándulás, látogatás és utazás pedig a nyár végére teljesen kifáraszt és ekkor újra visszatérek a kedvenc elfoglaltságomhoz. Idén legelőször a konyhára esett a választásom, mert nem bírtam… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!