Saját Otthon Projekt

Minikert workshopon jártunk

A hétvégén egy szuper barátnős programon vettünk részt közösen Verával, ahol mindketten megcsillogtathattuk kreatív énünket. Hiszen a FeMini Box és a Cement.project közös szervezésű workshopján kaktuszos minikertet készítettünk. A hangulathoz már a helyszín is hozzájárult, mert a belvárosban található Liebling nevű szórakozóhely tetőteraszát vettük birtokba egy pár órára.  Lelkesen festegettük a betonkaspókat és azt hiszem nem… Tovább »

Kaktusz invázió

Valahogy mindig is szerettem a kaktuszokat és a pozsgásokat, mert úgy gondoltam ezek legalább kibírják nálam. Az utóbbi időben azonban túl sok ilyen növényke távozott tőlem rövid időn belül, így rá kellett jönnöm: nem, sajnos még a pozsgások sem szeretnek… 🙁 Pedig nem adom ám fel és sűrűn próbálkozom az otthonunk felvirágoztatásával! Legutóbb is gyanútlanul átmentem a… Tovább »

Kaktuszt otthonra!

Tavaly óta a különféle pozsgások és kaktuszok a legtrendibb növények közé tartoznak. Úton-útfélen felbukkannak és még az olyan hírhedten növénygyilkos szívét is elrabolták, mint amilyen az enyém. Hiába a trend, hiába a számos próbálkozásom egy év alatt sikerült legalább kettő kaktuszt elpusztítanom. Becsületemre legyen szólva én igyekeztem…. Ha vannak még sorstáraim, akkor nekik is szuper alternatíva… Tovább »

F&F Home tavasz/nyár 2015

Nagyon ritkán szoktam vásárolni a Tesco F&F Home részlegén és akkor is inkább csak olyan apróságokat, mint gyertyák, potpurri és esetleg képkeret. Azonban nem mehetek el úgy mellette, hogy nem nézem időről-időre végig a kínálatát. Soha sem lehet tudni, hogy éppen hol találunk számunkra igazi kincsekre. 🙂 Az idei nyári kollekció két hangulat köré csoportosul, amelyeket leginkább… Tovább »

Kaspó redesign: Varázsoljuk gyorsan fehéret!

Biztosan furának gondoltok, de nem szeretem a színes kaspókat. Valójában már én is festettem színeseket /itt találjátok a linkeket: zöld, rózsaszín, ezüst/, de őszintén szólva mindet megbántam. Így az utóbbi időben elkezdtem gyűjteni a fehér kaspókat. Hiszen a fehérrel nem lehet hibázni: mindenhez megy és mindennel jól mutat. Ha pedig megunom az aktuális dekorációs színeket, akkor is maradhatnak a fehér… Tovább »

Kedvenc 2015-ös trend: zöldek térhódítása

Minden év elején elindul lakberendezés fronton a trendek, irányvonalak publikálása és/vagy megtippelése. Ebben az évben is rengeteg érdekességet, szépséget olvastam külföldi és magyar oldalakon. Ember legyen a talpán, aki eligazodik az egymásnak ellentmondó híreknek. Nyilvánvalóan a rengeteg új információ bennem is kialakított egy képet és a számomra legkedvesebbet  szívesen meg is mutatom a blog keretein… Tovább »

Szobanövenyek a kihalás szélén?

Családom nőtagjai  híresek a csodálatos szobanövényeikről és zöldellő otthonukról. Náluk az orchideák is folyamatosan, egész évben virágoznak, minden új hajtást hoz és még sorolhatnám. Egyetlen egy  személy kivétel ez alól: természetesen én… Nálam ugyanakkor egészen más a helyzet: az orchideák csak egyszer virágzanak, mert utána elpusztulnak és a virágzás sem tart több hónapon át a kála… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!