Saját Otthon Projekt

A legsokoldalúbb és mégis megfizethető tároló, az Ikea TRONES

Annak idején, amikor az előszobába kerestem cipőtárolót valahogy nem került a látószögembe a TRONES tároló, ez a nagyszerű termék. Pedig ár-érték arányban verhetetlen és moduláris elem révén sokféle alakzatban fel lehet szerelni. Ha eredeti funkciójában szeretnénk használni az előszobában, akkor szerelhetjük akár egymás mellé, akár hosszában is, attól függően, hogy mennyi helyünk van. Ha pedig… Tovább »

Az előszoba is kivilágosodott

A lakásunkban az amerikai konyhás nappalit leszámítva az összes helyiség elég picike és ez alól az előszoba sem kivétel. Szerencsére azonban az alaprajznak köszönhetően sikerült anno egy Ikea Expedit hack segítségével egy szekrényt faragnunk, ami elnyel sok cuccunkat és még a kabátjaink is elférnek rajta. A fal eredetileg azonban nem fehér volt, hanem homokszínű és… Tovább »

Stílusos és egyszerű DIY előszobai kulcstárolási ötletek

Tapasztalatból mondom, hogy olyan kulcstárolót találni az előszobába, amelyik nem giccses vagy túldíszített szinte lehetetlennek tűnő feladat. Eleve kevés opció közül válogathatunk és azok is legtöbbször igazi csalódások. Pedig az előszobában a rend kiemelt fontosságú, hiszen ide lépünk be először és ide lép be a vendég is legelőször. Ha pedig egy kupis, rendezetlen előszoba fogadja, akkor… Tovább »

Rendszerezés a Tchibonál

Szerencsére Tchibonál időről-időre lehetőségünk adódik olyan szuper bútorokat megvásárolni viszonylag elérhető áron, amilyeneket itthon csak sokkal magasabb árkategóriában érhetünk el.  A mostani kínálat is ötletes és trendi bútorokat kínál a mindig sláger rendszerezés témaköre mellett. Nekem a személyes kedvencem az íróasztal, az íróasztali lámpa és az óriás állólámpa. Ha lenne helyünk, akkor nem haboznék az azonnali… Tovább »

Ripsz-ropsz karácsonyi ajtódísz

A múlt héten már említettem, hogy az idén azt a fogadalmat tettem magamnak: a karácsonyfára tervezett üvegdíszeken kívül semmi új dekorációt nem vásárolok karácsonyra. Az egész helyzetet kihívásnak is érzem, mert az az igazán kreatív, aki nehezített terepen is megállja a helyét. 🙂 Legelőször a bejárati ajtóra alkottam egy karácsonyi koszorút, melynek összetevői legalább 2-3 éve… Tovább »

Heti kedvencek /40. hét/

A Tchibo mindig ráérez, hogy mikorra kell időzíteni az új bútorokat. Már nagyon vártam pár szekrény opcióra és nagyon gondolkodóba estem, hogy a tartalék székek helyén milyen szuperül mutatna egy fehér kis tálalóféleség. Viszont akkor hova teszem a székeket???? Ez például pont beférne és annyira tetszik: 1. Szekrény, fehér /Tchibo, 54.995 Ft/:   2. Polc,… Tovább »

Rendszerezzünk: levelek sorakozó

Szerencsére már elmúltak azok az idők, amikor rengeteg levelet és csekket kaptunk postán. Mi ugyanis nem fizetünk egy számlát sem csekken és a legtöbbet elektronikusan is kapjuk. Most mondhatnám, hogy környezetvédelmi megfontolásból döntöttünk így, de ez nem fedné a valóságot. A prózai ok pedig, hogy utálok a Postán sorban állni, várni egy csomót és ezzel… Tovább »

Kukucs! Mi rejtőzik a lépcső alatt?

Ha egyszer lesz emeletes házam, akkor biztosan nyitott és modern lépcsője lesz. Az alatta lévő teret pedig ötletesen szeretném kihasználni és nem a hagyományos módon. A lehetséges variációk közül a konyhás változatok jönnek be a legjobban. Igazán csak a fantázia szab határt, hogy melyik gépet vagy szekrényt hova rejtünk el a lépcső alatt: A nappali… Tovább »

Heti kedvencek /30. hét/ – rendhagyó módon

Már régóta lesem az akciókat a Jyskben, mert annyira bevált az étkezőben a bambusz szőnyeg, hogy az előszobába is szerettem volna egyet. Mivel csöppet sem volt sürgős, így mindenképpen féláron szerettem volna megvenni. Tegnap délután én mentem a kislányomért és a Jsyk honlapja szerint elérkezett a tökéletes időpont. Nem zavart minket a szakadó eső, a… Tovább »

Must have: Mágneses tapéta

Nemrégiben eldöntöttük, hogy még nem festetünk. Valahogy nincs kedvünk ismét szétbombázni a lakást, pedig a kislányom “áldásos” közreműködése igencsak sikeresnek mondható az előszobában. Pont a fürdő oldali fal a sötét és a koszos kis mancsaival a villanykacsoló környékét teljesen leamortizálta. Megpróbálom majd ismét lemosni, de a mosható falunk valójában csúnyább lesz mosás hatására… Ne vegyetek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!