Saját Otthon Projekt

Nálam ilyen az olasz Gnocchi, magyarul

Tele volt a hűtőm maradékkal. Úgyhogy, értelemszerű volt, hogy ma az ott megtalálható dolgokból fogok valamit készíteni. Húst nem akartam, most levest sem kívántam. Tészta? Igen, de valahogy mégsem! 😀 Olaszos. Az bármikor jöhet. Így született meg az ötlet, legyen gnocchi! Semmi másért nem kellett leszaladnom a boltba, csak krumpli nem volt itthon. Úgyhogy gyorsan… Tovább »

A burgonyafánk nemes egyszerűsége

Gondolom, mindenki túl van már az óriás karácsonyi.. nevezzük: “zabálásnak”. Elfogyott a temérdek bejgli, zserbó, halászlé, húsleves, minden. Mi már anyuval elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mit is főzzünk, mert ugyan hal maradt még, de sem ő, sem én nem esszük meg, az a fiúké marad. Karácsony napján, ahogy írtam róla korábban, anyu évek óta elkészít… Tovább »

Ismerjük meg közelebbről az édesburgonyát!

Mostanában eléggé lecsökkent a hazai zöldség, gyümölcs-kínálat, a vitamin beviteli lehetőség. Vannak ugyan olyan boltok, ahol most is lehet kapni görögdinnyét (pont hétvégén egy ilyenben jártam), de ezeknek az ára megfizethetetlen. Éppen ezért azokból kell gazdálkodnunk, amink van. Most például az édesburgonyának van szezonja, pár tippet mutatok, hogy mi mindenre lehet felhasználni. Korábban tőlem már… Tovább »

A burgonya továbbgondolt élete..

A karácsonyi menü – azt hiszem, némely háziasszony már most idegrohamot kap ettől a gondolattól. Mi anyukáméknál töltjük a Szentestét, így az ételek nagy részét Anya biztosan el fogja már előre készíteni. Egy valamit azonban biztos, hogy  én fogok az ünnepi asztalra tenni. Kicsit tovább kell gondolni a köretként eddig elkészített krumplipürét, vagy hasábburgonyát. Ez… Tovább »

Üdv újra újburgonya!

Épp most értem haza a piacról, röpke 2 órát töltöttem el. Annyi gyönyörűségből lehet válogatni, minden új, minden friss, ropogós. Megérkezett az újburgonya is, vettem is belőle, szerintem gyorsan el fog fogyni. Imádom a petrezselymes újburgonyát, köretként, egy jó kis rántott husi mellé, paradicsom salátával. De nézzük, mi mindenre lehet még felhasználni: Ha már rántott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!