Saját Otthon Projekt

Viharbiztos mécsestartó a nyári estékre

Elérkezett végre a várva-várt jóidő és vele a szabadban töltött esték. Ilyenkor szinte mindig a teraszon ücsörögök, ahol a hangulat az elsődleges. Márpedig vaksötétben pislogni nagyokat vagy kamera planban, díszkivilágításában ülni sem túl jó megoldás. Éppen ezért a gyertyák és egyéb romantikusabb hangulatot biztosító világítástechnológiai megoldások fontos szerepet töltetnek be ilyenkor teraszunkon. Azonban a szél… Tovább »

Minikert workshopon jártunk

A hétvégén egy szuper barátnős programon vettünk részt közösen Verával, ahol mindketten megcsillogtathattuk kreatív énünket. Hiszen a FeMini Box és a Cement.project közös szervezésű workshopján kaktuszos minikertet készítettünk. A hangulathoz már a helyszín is hozzájárult, mert a belvárosban található Liebling nevű szórakozóhely tetőteraszát vettük birtokba egy pár órára.  Lelkesen festegettük a betonkaspókat és azt hiszem nem… Tovább »

Cement.project, a beton új és dizájnos formája

Kisebb kihagyás után folytatódik a Magyar alkotók sorozat a blogon. Most Henivel, a Cement.projekt alkotójával ismerkedhettek meg közelebbről, aki betonból készít formabontó, egyedi lakberendezési tárgyakat és ékszereket. Olvassátok szeretettel a vele készült interjút!  Hogyan fogalmazódott meg az ötlet, hogy betonból készíts használati tárgyakat? Gyerekkorom óta mindig valamit csinálok/alkotok. Elég sokféle technikát és anyagot kipróbáltam már,… Tovább »

Újabb menő ötletek betonból

A beton igazán szuper alapanyag, ha kreatívan szeretnénk alkotni. Tényleg szinte bármit el lehet belőle otthon készíteni az igazán egyszerűtől, a bonyolultig.  Ha kezdők vagyunk a témában, akkor érdemes kicsiben kezdeni és ha már rákaptunk az ízére, akkor pedig határ a csillagos ég!  Egy dologra azért mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy szép egyenletes legyen a végeredmény…. Tovább »

Olajfalevél asztaldísz, mint egy kis nyári utóérzés

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a múlt hetet hármasban Krétán tölthettük és csodálatos volt az egész nyaralás. A Hédivel is már sokkal egyszerűbb, hiszen már a kulturális események is érdeklik és nem csak a fürdés. A szállodánk mellett egy hatalmas olajfa ültetvény terült el és hirtelen ötlettől vezérelve eszembe jutott, hogy nekem mindenképpen szükségem van olajfaágakra…. Tovább »

Dimilight design: fény a betondzsungelben

Folytatódik a magyar alkotók sorozat, amelyben olyan kézművesekkel ismerkedhettek meg közelebbről, akik mind-mind igényes termékeket készítenek a saját kezükkel. Szeretem az ilyen kivételes embereket közelebből is bemutatni egy rövid kis interjú keretein belül, mert ekkor látszik meg az ember a termékek mögött. Ezen a héten Miklóssal, a Dimilight alkotójával és történetével ismerkedhettek meg, aki kézműves technikákkal… Tovább »

Etsy kedvencek, amiket saját magunk olcsóbban is elkészíthetünk

Az Etsy.com-ot szerintem senkinek sem kell bemutatnom, mert a legnagyobb és legjobban ismert olyan online piac, ahol a kézművesek értékesíthetik portékájukat. Kiváló inspirációs forrás, ha ajándékot szeretnénk készíteni vagy csak magunkat szeretnénk meglepni valamivel. Hiszen rengeteg olyan apróságot árulnak gyakran horror összegekért, amiket mi magunk is elkészíthetünk akár az ott szereplő ár töredékéért. Nem hiszed?… Tovább »

Hogyan kerül a kövirózsa a betonba?

Ha valaki régóta és figyelmesen olvassa a blogomat az már biztosan felfedezte, hogy nálam időnként eluralkodik egy-egy mánia. Ilyenkor előszeretettel hódolok az újdonsült hóbortjaimnak. Vannak azonban makacson ragaszkodó rigolyáim is, mint például a párnamánia, a poszter mánia és tavaly óta a betonmánia. Készítettem is már kettő dolgot betonból /gyertyatartót és húsvéti tojást/, de elérkezett az ideje a következő öntésnek. Láttam… Tovább »

A gyémánt a lányok legjobb barátja már a lakberendezésben is!

Nem okozok különösebb meglepetést senkinek azzal, hogy a hölgyek igenis az ékszereknek örülnek a legjobban. Természetesen az ajándékba kapott darab a legszuperebb, de ha még az az ékszer történetesen a legszebb kövecskét is tartalmazza, azt nem lehet szavakkal leírni. Nem kell azonban azoknak sem elkeseredniük, akik nem tehetik meg, hogy ilyen drágasággal lepjék meg legdrágább kincsüket!… Tovább »

Öntsünk tojást betonból

Tavaly találtam ezt az ötletet a Pinterest-en és már akkor tudtam, hogy ezt Húsvétkor én is megvalósítom. Főleg, hogy egy csomó fugapor maradt a gyertyatartó projektből. Roppant egyszerű az elkészítése, csak 7-10 tojást kell hamarjában elfogyasztanunk rántottaként: Elkészítése: 1. Óvatosan törjük fel egy kiskanállal a tojások alját és rázzuk ki belőle a tartalmát egy edénybe:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!