Saját Otthon Projekt

Így varázsolj rozsdás polcból menőt!

Tavaly festéskor teljesen átalakítottuk a gyerekszobát, hogy már felkészüljünk az iskolás évekre. A végeredmény szerintem minden kislány álmát beteljesíti, de mégsem lett túlságosan sok. Az igazat megvallva én saját szobának is elfogadnám. 🙂

Két dolog maradt el és természetesen az elmaradt dolgokhoz soha sem füllik utána az ember foga. Az egyik az ágy fölé felszerelni az olvasólámpát, a másik pedig az ágy fölötti részre felkerüljön egy felújított polc.

A polcot magát is a barátnőmtől, Judittól (Scandiavian point) kaptam. Csakúgy, mint a nappaliban találhatót, ami végül is barátságunk kezdetének is tekinthetünk. Egy biztos, hogy csakis lakberendezési megszállottaknak kezdőzhet ilyen módon a barátságuk…  

Még viccesebb, hogy én is adtam már neki létrapolcot, csak az jóval nagyobb és dolgozósarok készült belőle. Úgy látszik, hogy nem tudunk elszakadni a polc témától… 😀

Visszatérve a gyerekszobára: tehát adott volt egy fekete és rozsdás polc, amit mindenképpen át kellett festeni, hogy kompatibilis legyen a szuper menő, csajos gyerekszobával. Festeni azonban nem igazán volt kedvünk hónapokon keresztül… Most azonban elhatároztuk magunkat, hogy végre erre a projektre is pontot rakunk. 

Azért beszélek többesszámban, mert nálunk a Férjem a festésguru. Az ő kezei közül kikerült darabok szinte tökéletesek, igazából legyen szó bármiről. Az évek alatt rájöttem, hogy ez közös jellemzője a minőségügyi területen dolgozó embereknek és normális halandóknak már-már maximalizmusnak tűnik. 🙂 

Most sem hazudtolta meg önmagát és a polc olyan gyönyörű lett, hogy lekörözi a múltkori színterezést. Tehát Ti is nyugodtan álljatok neki Pinty Plus festékspray segítségével felújítani a rozsdás, öreg polcokat, mert olcsóbb és gyorsabb megoldás, mint elvinni szinterezőhöz vagy venni egy újat.

Imádom, hogy végül ezt a gyönyörű világosszürkét választottam, mert feldobja az egész polcot és a szobát is:

Hozzávalók:

Elkészítése:

1, A polcokról le kell csiszolni az előző réteg festékeket, amíg teljesen csupasz nem lesz:

2, Ezután lényeges és fontos lépés a megfelelő alapozás és ehhez mi vas alapozót használtunk két rétegben. Biztos, ami biztos alapon.

3, Ezután jöhetett csak a szürke festék, 2 rétegben.

4, A polclapokra fel kellett csavarozni az akasztókat:

5, Aztán már csak a falra kellett felfúrni a konzolt és kész is:

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!