Saját Otthon Projekt

Pikk-pakk receptötletek, akár húsvétra is

Tegye fel a kezét, aki várja már a húsvétot! \o/ Holnap, munka után én is felzuttyanok a vonatra és már robogok is haza kis családomhoz, az otthon melegébe, és biztos vagyok benne, hogy egészen kedd délutánig eszembe sem fog jutni Pest, kicsit feltöltődöm, pihenek, az elmúlt időszak meg is követeli ezt tőlem.

A szüleim már nagyon várnak– legalábbis ezt mondják, majd megkérdezem tőlük ugyanezt kedden is- és biztos vagyok benne, hogy a “terülj, terülj asztalka” idén sem fog elmaradni. Anya már vasárnap óta kérdezgeti, hogy mi legyen a menü, eddig mondjuk sokra nem ment velem.  Mi ezt az ünnepet nem a vallás miatt tartjuk, hanem ilyenkor közösen leülünk egy asztalhoz, hogy minőségi időt tudjunk együtt tölteni.   Köztudott, hogy ilyenkor az emberek hajlamosak jobban készülni, mint ahogy tulajdonképpen kellene, aztán a húsvét elteltével nyakunkon marad az ételek fele, akkor pedig jöhet az agyalás, hogy mi legyen a maradékkal.

Érdemes lehet tehát ezt a részét is figyelembe venni és meggondolni, hogy valóban szükséges-e egy egész hadseregre való ennivalót készíteni. (Szerintem, egyáltalán nem kell) 

Ha Ti is egyetértetek velem, akkor érdemes felkukkantani a Bonduelle oldalára, ugyanis telis- tele van gyorsan és szuper-egyszerűen elkészíthető receptekkel, amelyeket húsvétkor simán elkészíthetünk, könnyen beilleszthető a menübe:

Gyorsan elkészíthető, ámde tartalmas reggelit kapunk, ha elkészítjük ezt a mexikói szendvicskrémet:

Ha vendégeket vársz és ilyen apró, ínycsiklandó falatokkal várod őket, mindenkit lenyűgözöl:

Egyszerűen, csak egy tányér tésztát dobnál össze? Tökéletes és egyszerű recept:

Az ünnepi asztalról sokaknál nem hiányozhatnak a húsételek. Feldobhatod egy gombás rizibizi körettel:

Végül, de nem utolsó sorban, húsvétkor egy szokatlan, de annál érdekesebb recepttel is feldobhatod a menüt. Én azt hiszem, ezt ki fogom próbálni:

Nekem már az alapanyagok adottak hozzá, ugyanis a munkahelyemre ma ez a fincsiségekkel és kedves apróságokkal teli csomag érkezett:

 

Ti melyiket készítenétek el? A receptek forrásait a képekre pöttyintve találjátok.

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!