Saját Otthon Projekt

5+1 tipp húsvétra, mivel dobd fel az ünnepi asztalt

Nagyban készülődik mindenki a húsvétra, a különböző fórumok csak úgy ontják magukból, hogy mit süssünk, mit főzzünk, hogyan készítsük el a sonkát.

Még Diától is láthattatok jó pár ötletet, dekorációra vagy matricázásra, de nem igazán találkoztam olyan írással (vagy csak elkerülte a figyelmem, de ez mondjuk a valószínűbb), ami arra vonatkozik, hogy hogyan díszítsük fel az ünnepi asztalt, ha vendégeket várunk. Így arra gondoltam, mutatok pár ötletet arra vonatkozóan, hogy manapság mik a trendek és mivel lephetjük meg a vendégeinket.

Sokszor filléres megoldásokat használhatunk, csak a megfelelő inspirációt kell megtalálni és nincs más teendő, mint aszerint eljárni. 

Mint például ez a nagyszerű ötlet, miszerint fessünk meg rizst, tegyük egy dunsztosüvegbe és már mehet is az asztalra dekorációnak. Szerintem nagyon ötletes:

Az idei év nagy divatszínei a pasztellszínek mellett most sokkal harsányabbak. Habár én sem vagyok annyira oda azért, ha valami messziről ordít, rikít, viszont megfelelő kiegészítők választásával egészen mutatós tud lenni, még ha ilyen harsány is:

Egy egyszerű tortatartó, ugye mennyire fel tudja dobni a megterített asztalt? Pár apróság rá és máris kész a húsvéti hangulat:

Imádom a fordított poharas megoldásokat. Annyira egyszerű, hiszen általában talpas poharak minden háztartásban megtalálhatóak . Nálam mondjuk most nincs felesleges, mert minden igyekezetem ellenére, szép lassan “megszabadultam” tőlük, de szerencsére Móni barátnőm azonnal a segítségemre sietett és meglepett egy borospohár-készlettel. De, az ugye.. nem felesleges. 😀

Azért valljuk be, ez az asztal  azonnal a nyugodt, közös, családi, húsvét reggelt juttatja az ember eszébe. Nekem legalábbis biztosan.

Imádom ezeket a nyuszifüleket ábrázoló szalvétákat:

Remélem, találtatok hasznosítható ötletet, vagy legalábbis el tudtatok fejben indulni valamerre. Nálam már kialakulóban van az asztali dekoráció.

Van esetleg valami megszokott díszítés nálatok?  Vagy esetleg tervezitek, hogy kicsit változtattok a szokásokon?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!