Saját Otthon Projekt

Kontinensek találkozása a konyhámban

Most, hogy már tavasz van – mert kimondhatjuk, tavasz van – kis szervezetem egyre jobban kívánja a friss, ropogós zöldségeket, salátákat. A piacok kezdenek színekbe borulni, az idő is kezd egyre barátságosabb lenni, ezáltal én is egyre több időt töltök a szabadban. Ha tehetem, csak megyek, megyek… 🙂

Ma is jó volt kimozdulni, Diával és kis családjával szerveztünk magunknak programot. Mikor jöttem hazafele, berongyoltam még a boltba venni ezt-azt és közben törtem a buksim, mit is szeretnék enni. Végigfuttattam az agyamban, mik is vannak itthon, mit ettem rég, minek kellene már elfogynia, stb. Eszembe jutott, hogy még van egy darab csirkemell a fagyasztóban, illetve tele van a szekrény mindenféle köretnek való alapanyaggal. 

Úgyhogy, vettem egy kis sajtot, paradicsomot, salátát és végül ezt az isteni receptet dobtam össze. Nagyon gyorsan elkészül, végtelenül egyszerű, laktató, de mégis könnyű és friss:

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • fél konzerv kókusztej (a másik fele pont jó lesz a tápióka-pudinghoz, nyami 🙂 )
  • 1 csomag madár-saláta
  • pár szelet feketeerdei- sonka (lehet sima sonka is)
  • pár szem koktél paradicsom
  • sajt (én mini mozzarella-t és feta sajtot használtam)
  • 20 dkg bulgur (ez mondjuk kicsit soknak bizonyult, de a felesleget félretettem, jó lesz az akár holnap is)
  • só, bors, arab hétfűszer-keverék

Először is a csirkemellet kis darabokra vágtam, a kókusztejet összekevertem a hétfűszer-keverékkel, ebbe tettem bele a csirkemell darabokat, körülbelül másfél órát állni hagytam benne.

A bulgurt gyorsan megfőztem. Nagyon szeretem, hogy nem kell vele sokat bíbelődni, pikk-pakk, kész van. Egy edényben sós vizet forralunk, forrás után beletesszük a bulgurt, a lángot el is zárhatjuk, lefedjük, 20 perc alatt megszívja magát vízzel és kész is. 

A többi hozzávalót gyorsan összevágtam. (sajtokat, paradicsomot) a sonkát pedig száraz serpenyőben ropogósra sütöttem.

Már csak a csirkemell maradt, olaj nélkül sütöttem meg a kókusztejjel együtt. Hagytam kihűlni, ezután már csak össze kellett kevernem a hozzávalókat és el is készült a vacsora, amit tényleg tovább tart leírni, mint összedobni. Mindehhez egy különleges ízvilágot kapunk, a kókusz, a hétfűszer, a sonka, a sajtok által. 

Kijelenthetjük, hogy tökéletesen megfér egymás mellett Európa, India és Ázsia egy kis darabja is! 😉

Készítsétek el Ti is, abszolút érdemes!

Boldog, jó étvágyat hozzá!
 

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!