Saját Otthon Projekt

ZABálnivaló palacsinta

Eddigi életem során,  nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a palacsintát. De tényleg. Legyen szó édes, sós, amerikai, Gundel, csúsztatott palacsintáról, a lényeg, hogy szeretjük. Személy szerint az édesből leginkább a kakaós/nutellás palacsintát szeretem, a túróst nem mindenki tudja úgy csinálni, hogy az nekem is jó legyen. 🙂 Legtöbbször még én magam sem. 😀

Gondolom, nagy meglepetést nem okozok azzal, hogy a palacsintából is inkább a sósat választom. Nem is tudom, mikor készítettem utoljára, úgyhogy azt hiszem, itt volt már ennek is az ideje. Az alaprecepten kicsit módosítottam, de tulajdonképpen a liszten kívül mást nem változtattam. Én korábban sem tettem soha cukrot a tésztába, úgyhogy ez a része a dolognak változatlan maradt.

Hozzávalók:

20 dkg zabliszt
10 dkg nagyszemű zabpehely
1 tojás
1,5 dl tej
szódavíz
1 csomag mirelit spenót
150 gr mascarpone
só, fokhagyma, bors ízlés szerint

Besamel:

2 dl tej
2 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg vaj
szerecsendió, só ízlés szerint

A zablisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, tojást, tejet, majd felhúzzuk a szódával, pontosan úgy csináljuk, ahogy a sima “mezei” palacsintát szoktuk készíteni. A lényeg, hogy a massza ne legyen se túl híg, se túl sűrű,  sózzuk ízlés szerint, majd a palacsintákat a szokásos módon kis olajon/ kókuszzsíron kisütjük, félretesszük.

A töltelékhez most mirelit spenótot használtam, mert csak az volt épp kéznél. Egy edényben felmelegítettem, belenyomtam 3 gerezd fokhagymát (ha túlzásnak érzed, nyugodtan kevesebbet is tehetsz bele, én a hagymát hagymával elvet vallom) hozzátettem a mascarpone-t, sóztam, borsoztam, kicsit összeforraltam és kész is.

Végül elkészítettem a besamel-t. Egy lábasba feltettem a vajat olvasztani, hozzáadtam a lisztet, 2-3 perc alatt megpirítottam. Mindeközben a kimért tejet egy lábasban felforraltam. Ez azért fontos, mert így lesz igazán csomómentes a mártás. Majd a felforralt tejet apránként a világos rántáshoz adtam, alaposan elkevertem, ízesítettem és kész is.

A korábban kisütött palacsintákat megkentem a spenótos cuccmival, feltekertem és 15-20 percre a 170 fokra előmelegített sütőbe tettem. A besamel-t külön tálaltam, úgy voltam vele, aki nem akar tenni rá, az kihagyja ezt a lépést, bár, szerintem kár lenne. 🙂

Tálalásnál mindegyik darabra vágtam egy vékony szelet camembert sajtot, úgy voltam vele, hogy az el nem fogja rontani, nemdebár? 😀

Ezennel el is készültünk az egészséges, finom és közel sem szokványos palacsintánkkal,Bátran kóstoljátok meg, megéri! 🙂

Boldog, jó étvágyat hozzá!

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!