Saját Otthon Projekt

Fessünk köveket porcelánfilccel!

Sokszor alkotunk közösen a kislányommal, mert véleményem szerint fontos az együtt eltöltött minőség idő. Legtöbbször nem is kell noszogatni, ahogy kipakolom, már jön is. Természetesen erre leginkább a szombat délután alkalmas, amikor a kinti időjárás nem alkalamas a csatangolásra.

Legutóbb egy ilyen délutánon Hédi már mindent unalmasnak talált és elkezdett engem nyaggatni. Nekem hirtelen eszembe jutott, hogy még a nyáron direkt gyűjtöttünk lapos és sima kavicsokat a tengerben. Már akkor terveim voltak velük, de menet közben megfeledkeztem róluk. 

Most azonban előkerestem őket a kézműves szekrényem legmélyéről és bevillant, hogy a sima festegetés helyett porcelánfilccel fogjuk kipingálni a kavicsokat. Az volt a felvetésem, ha porcelánon mosogatógéppel mosható felületet képez, akkor a kavicsokon is.

Ráadásul mindkettőnknek könnyebb filccel rajzolni egy mini felületre, mint szerencsétlenkedni ecsettel. Így pedig még a lakkozást is megspóroltuk. Ezennel kijelentkezem, hogy felvetésem beigazolódott és a kísérletet sikeresnek tekintem. Kitaláljátok, hogy melyikeket készítette a kislányom? (annyira nem könnyű a válasz)

Hozzávalók:

  • sima és lapos kavicsok, lehetőleg fehér színben
  • Ico porcelán filc
  • Rotring ceruza
  • türelem
  • sütő 

Elkészítése:

1, Mossuk el a kavicsokat mosogatógéllel, hogy zsírtalanok és tiszták legyenek. Mindenképpen várjuk meg a teljes száradást, mert különben elfolyik rajta a filc és olyan lesz a végeredmény, mint a kis cicusos.

2, Ha gyerkőccel készítjük, akkor Rotring ceruzával célszerű velük felrajzoltatni előzetesen a mintát, mert úgy még könnyedén javítható. Ha biztosak vagyunk magunkban, akkor persze mehet élesbe a dolog.

4. Ha készen vagyunk a festegetéssel, akkor helyezzük egy tepsibe a kavicsokat:

5, A filc dobozán meghatározott időre tegyük be sütőbe a kavicsokat:

6, Már csak azt kell kivárni, hogy kihűljenek és mehet is velük a játék! Ugye, hogy milyen egyszerű?

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Magdaléna Tökölyi says:

    Lehet, hogy egy gyereket le lehet foglalni ezzel a tevékenységgel, de kérdéses, hogy mennyire ízléses egy festett kavics. SOHA nem értettem, miért kell valamit befesteni, ami természetesen a legszebb.Ezután lehet majd szegfűt festeni kékre és faleveleket készíteni műanyagból.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!