Saját Otthon Projekt

Télűző virágos ötletek otthonodba, avagy induljon a tavasz hadművelet!

Habár téli születésű vagyok, én mégsem szeretem a telet és legjobban a január végén kezdődő időszaktól ráz ki a hideg. Ilyenkor legtöbbször alig süt a nap, borús az ég és ráadásul nem ritka a -10 Celsius fok sem.

A gyakran előforduló rossz kedvemet pedig csak különféle trükkökkel lehet elűzni. Az egyik ilyen, hogy amikor kisüt a napocska, rögtön ki kell menekülni a szabadba és élvezni, ahogy a sugarak cirógatják az arcunkat. 

A másik fontos trükköm, hogy tavaszi hagymás növények tömkelegével borítom be a lakást. Alig várom a január végét, amikor megjelennek a boltokban a tulipánok! Mivel ez a kedvenc növényem, így mindig tartok itthon egy csokorral. Elég rájuk nézni és máris jobb a kedvem:

            

Ha olyan kis huncut macsekkal rendelkeztek, mint amilyen nekünk Zokni, előszeretettel harapja le a kedvenc tulipánjaim fejét, akkor szuper alternatív megoldás lehet, ha egy üvegben helyezzük el a tulipánokat. Szerintem szuperül mutatnak:

Tetszenek az olyan megoldások is, amikor egy régi vödörbe kerülnek:

A hagymásokban az a legjobb, hogy ha nem vágott virágban gondolkodunk, akkor viszonylag tartósan gondoskodnak a tavaszias hangulatról otthonunkban. Ugye milyen édes a tulipán egy ilyen helyes kis kosárkában vagy betonkaspóban?

      

A leghálásabb és legtovább virágzó hagymás a jácint, amely ráadásul még csodás illatával is megörvendeztet bennünket. Arra azonban figyeljünk, hogy abba a helységbe, ahol alszunk, ne tegyünk jácintot. Nappaliban, konyhában és étkezőben azonban bátran garázdálkodhatunk, mert a lehetőségek tárháza végtelen. 

Nekem elsősorban a cserepes megoldás tetszik és így a legtartósabb is. A cserép azonban bármi lehet, sőt a ronda cserepeket akár újságpapírral vagy nátronpapírral is eltakarhatjuk:

A gumókat egyszerűen befőttesüvegbe vagy másmilyen üvegedénybe helyezhetjük és máris mutatós asztaldísz is egyben:

Természetesen itt is alkalmazhatjuk a vödrös vagy lábasos megoldást, mert ugyanolyan hatást érhetünk el, mint a tulipánok esetében:

A legegyszerűbb azonban, ha egy menő bögrébe ültetjük, hiszen felesleges bögréje tuti mindenkinek van otthon. Például én igyekeztem leszokni a gyűjtéséről, de most ismét szomorúan konstatáltam, hogy nem férek el tőlük a szekrényben…

A nárciszok, krókuszok és a fürtös gyöngyikék is hasonlóan ellepik ilyenkor a boltokat, így vétek lenne őket kihagyni egy tavaszi hangulatot hozó bejegyzésből! A krókuszok ráadásul rengeteg színben pompáznak, tehát akár a kedvenc színeinket is kiválogathatjuk:

Ti hogyan varázsoltok tavaszi hangulatot az otthonotokba ilyenkor tél végén? 

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok.

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!