Saját Otthon Projekt

Legyünk idén sokkal bohémabbak!

Ha most meglepődve olvassátok a címet és arra gondoltok, hogy innentől kezdve életvezetési tanácsokkal foglak Titeket bombázni, akkor rögtön mindenkit megnyugtathatok. Ugyanis nem terveztünk új profilt a blognak és nem fogunk csodás elméleteket gyártani az élet értelméről, párkapcsolatról stb. Ezt inkább meghagyjuk a témához értőknek.

Azonban bármilyen meglepő is, de a bohém életérzés egy ideje szorosan kapcsolódik a lakberendezéshez. Szépen lassan szivárgott be a köztudatba, a divatba és az enteriőrökbe, hogy mostanra elfoglalja az egyik vezető trend szerepét. Azonban ez a bohém, már nem az a bohém, amely a hippi korszakra volt jellemző. 

Nem muszáj ugyanis nekünk beutaznunk a fél világot és onnan magunkkal hozni az arra az országra jellemző kézműves termékeket. Nem kell öreg bútorokkal telepakolunk otthonainkat, ha nem szeretnénk. 

A mostani bohém trend egyszerű, könnyen adaptálható és inkább csak figyelemfelkeltő. Nem szükséges lecserélni a meglévő bútorainkat, szuperül mutat a skandináv alapokkal vagy akár a minimalista stílussal is. Szinte minden nem túl harsány, letisztult otthonba pikk-pakk beilleszthető. Az organikus minták és természetes anyagok pedig gondoskodnak a bohém életérzésről.

Ha pedig nem szeretjük a harsány színeket, akkor sem kell elkeserednünk, mert a mostani bohém nem feltétlenül szól erről. Simán szorítkozhatunk csak pár árnyalatra és hangsúlyozhatjuk inkább a természetes anyagokat.

Mire figyeljünk, ha hasonlót  otthont szeretnénk?

  • Legyen a párnákon, szőnyegeken organikus, orientális vagy geometrikus minta:

  • A kilim, mint anyag szintén varázsszó:

  • A bojtok és a rajtok a barátaink:

  • Elsősorban a textíliákra és a szőnyegekre koncentráljunk:

  • Utána jöhetnek a kisbútorok és a lámpák is, de nem kötelező:

Meghoztam a kedveteket egy kis ráncfelvarráshoz az otthonotokba? Nálunk már elindult, megfertőződtem… Az első lépcső ez a rojtos párna lett, de szeretnék majd egy igazi kilim párnát is.

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok. 

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!