Saját Otthon Projekt

Januári újdonságok a nappalinkban

Ha eljön a január, akkor mindig nekiállok új külsőt varázsolni a nappalinak és képes vagyok órák hosszat ide-oda pakolgatni a dobozokból előbányászott dolgaimat.

Ehhez a fontos művelethez az első és legfontosabb akciópontom, hogy eltávolítsuk a család többi tagját a lakásból. Egyedül a macska maradhat, de hát ő szinte egész nap alszik és nem ugat bele a dekorációba.

Erre a bevált módszerem, hogy elküldöm őket vásárolni. Furfangosan ilyenkor mindig kilométeres listát írok és a közelünkben lévő legnagyobb hipermarket felé irányítom őket. Még plusz trükk, ha más feladatokat is felírok a listára. Ezek után teljes nyugalomban állhatok neki kipakolni az összes rejtett kincsemet és utána fotózni.

Ez most sem történhetett másként és a karácsonyi dekoráció után maradt űrt “gyorsan” fel is tudtam számolni. Megpróbálom leírni a folyamatot, de ha láthatnátok, akkor tuti viccesebb lenne. Az alapfelállás az, hogy mindig egy adott tárggyal rohangálok és az legtöbbször ez akadályoz a többi dekoráció elhelyezésében, de én akkor sem rakom le. Olyan ez, mintha a legféltettebb kincsemet hurcolásznám.

Ha végre megtalálom a helyét, akkor egy másikkal kezdem ugyanezt. Néha menet közben is meggondolom magam és ilyenkor kezdődik elölről minden. A félreértések elkerülése végett én ezt nagyon élvezem. Kikapcsol és a végén úgyis meglesz mindennek a helye. 🙂

A dolgozósarokban idén a szavazatok alapján a színes naptár nyert. Csöppet sem bánom, hogy vidám lett, mert az utóbbi időben túl szürke lett minden. Kellenek a színek!

karacsonyutan

karacsonyutan1

karacsonyutan2

karacsonyutan3

Az eltelt idő közben a Sinkanszen vonat párra lelt és most már ketten figyelik az első polcról az eseményeket:

karacsonyutan4

A másik oldalon eközben a régóta várt “kezem” hozta meg a változást. Bele is került a neki szánt üvegburába és természetesen készítettem egy képet “úgy” is. Aki nem hiszi, az Instagrammon meglesheti. A blogon azonban igyekszem a kultúrlény oldalamat hozni, de itt sem mindig sikerült. Valahogy a normális távol áll tőlem… (mondjuk, szerintem uncsi is…..)

karacsonyutan5

karacsonyutan6

Ugye, hogy az édesburgonya pontosan olyan színű, mint az idei év színe, a lombzöld?

karacsonyutan7

A rengeteg képkeretbe pedig majd belekerülnek a kiválasztott képeim… egyszer…. addig pedig maradnak benne az eredetiek…. Így legalább nem egyszerre lett meg minden és mindig marad kis dolog örülni! 🙂

karacsonyutan8

Jövő héten pedig megmutatok még 2 újdonságot, amit beszereztem a nappaliba. Annyit elárulhatok, hogy mindkettőt imádom!

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!