Saját Otthon Projekt

Less be a bloggerek otthonába! – 3. rész

Amikor augusztus elején kipattant az ötlet a fejemből, akkor még nem gondoltam volna, hogy ilyen sok blogger jelentkezik a felhívásomra. 

Hiszen otthonunk a személyes terünk és legtöbbünk nem szívesen mutatja meg nagyközönség előtt.

A Cafeblogos bloggereket azonban más fából faragták és a mostani részben szereplő 4 bloggerrel együtt, összesen 15-en mutatták legkedvesebb sarkukat otthonaikban. 

Köszönöm mindegyiküknek, hogy ilyen lelkesek voltak! Szuper kis közösségi megmozdulás született belőle! 🙂 /Az előző részeket itt találjátok: 1. rész, 2. rész/


Anikó – A napfény illata blog

A kedvenc helyem a lakásban: a gázcső. 🙂

thumbnail_01-5

Mielőtt végképp bolondnak néztek, hadd kezdjem az elején. Mikor először megnéztük a jelenlegi lakásunkat nem láttam mást, csak csőtengert. Óriási vastag fűtéscsövek kígyóztak a plafonon, gázcső az előszobában, a konyhában, meg még ki tudja hol. A szomszéd gázcsöve is nálunk húzódik, szóval igazi energia-nagyhatalomnak érezhettük magunkat. (Egyébként még most is úgy vagyunk, mint Oroszország, ha akarom/nám, elzárom a gázt, és kész, nesze neked jó szomszédság).

Maga a lakás igazi kézműves munka, – olyan, mint az IKEA szájjal fújt üvegvázái -, girbe-gurba falakkal és falsíkokkal, nincs belőle ugyanilyen sehol a világon.

De ugye, mi szeretjük az egyedi dolgokat, így aztán belevágtunk az átalakításába: a csövekre, plafonra gipszkarton került: kevesebb cső, egyre kisebb lakás. (Mi lesz ebből a gerendából, édesapám? Gyufa!)

Szerintem a gipszkarton gyártó cég abban az évben extra eladást könyvelhetett el, és ha rajtunk múlik, még nyertek volna kicsit, de nem rajtunk múlott, mert közben kiderült: a gázcsöveket nem lehet betakarni. Halk sikoly, nincs mit tenni, kész lett a lakás, csinos gázcsövekkel. Földgázkészlet ide, nagyhatalom oda, nagyon utáltam.

Aztán egy isteni sugallatra a csövek egy része alá könyvespolc került: a könyvek szépen leplezték a fémcsatornát.

Így könyvtárrá alakult az előszoba, a korábbi konyha is. A maradék részekre pedig a gyógynövényeimet, fűszernövényeimet aggattam: tökéletesen száradtak, és ha a gázcsövek alá állunk, csodás illatorgiában van részünk. Karácsonykor mehet rá majd fagyöngy is! 🙂


 
Móni így ír a lakóhelyéről, amely számára a megvalósult álmot jelenti:
“Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy blogger. Hetedhét országon túl, de még az Üveghegyen innen írta a posztjait…
Mivel nagyon szeretett olvasni, kellett neki egy hely, ahol nyugodtan írhat és olvashat. Nem volt neki ilyen helye, ezért, amikor kifogta a tóból a három kívánságot teljesítő aranyhalat, nyomban mondta neki, hogy ez lesz az egyik kívánsága. A halacska – kis gondolkodás után – teljesítette ezt. Azóta a blogger nagyon boldog, hogy olyan dolgozószobája van, ahonnan hétországra szóló posztokat írhat. Ha nem hiszed, járj utána a blogján. 🙂
 
thumbnail_olvasósarok2 007
thumbnail_olvasosarok 056
 

Tünde – Élet sója blog

Azt hiszem az lenne a jó, ha az egész lakás a kedvencem lenne! Nem áll messze tőle a jelenlegi, de még vannak hiányosságai. Leginkább olyanok, amelyeken most nincs lehetőség változtatni. Amin azonban lehetett, azon változtattunk, és be is lopta magát a szívembe, szívünkbe.

Imádom a közös reggeliket a férjemmel az ebédlőnkben. Csak azért kelünk fel egy fél órával korábban, hogy ott üljünk, kávézzunk, együnk egy pirítóst, átnézzük az újságokat, s beszélgessünk. Itt dől el a nap nekem! Kinézek az ablakon a székemen ülve és az óriási gesztenyefa megüzeni a napot. Minden évszakban szeretem, de nyáron, amikor már a kis asztal és pad kikerül alá, akkor az az igazi. Ezek nélkül nem indulna jól a napom.

thumbnail_kedvenc_hely3

thumbnail_kedvenc_hely5

Miután itthon dolgozom, s ez a munka az írás, ezért szükségem volt a helyre, ahol kényelmesen, nyugodtan írhatok. Nappalink ablaka előtt találtam rá az íróasztalom helyére, itt mindig világos van, ha kinézek, akkor a templomtorony üdvözöl. Az asztal egy egyszerű IKEA szerzemény, de annyira csodás alakúak a lábai, hogy rögtön beleszerettem az áruházban. A szék pedig nem volt kérdés, hiszen ez illik egy írói tevékenységhez. A felbukkanó sárga és fehér pedig lágyítja a sötétbarna komorságát és fokozza eleganciáját véleményem szerint.

thumbnail_kedvenc_hely2

S amikor eljön az este, akkor már csak itt, az ülőgarnitúránkon érzem igazán jól magam. Itt isszuk meg a délutáni kávét és itt folynak az esti beszélgetések. A fénypont pedig az estében, amikor behúzódom a sarkába, férjem mellém dől és elkezdünk egy filmet nézni. A nyugalom szigete!

thumbnail_kedvenc_hely1

Amikor kiválasztottuk ezt a kanapét, akkor az volt az első, hogy elhelyezkedtünk a filmnézős pozícióban rajta és ott üldögéltünk az áruházban vagy egy fél órát. Az eladót meg kellett kérni, hogy kicsit hagyjon békén bennünket, s ne darálja folyamatosan ennek az anyagnak, ennek a formának az előnyeit, mert itt most úgyis ez a fél óra fog dönteni. Merész a színe, tudom, de már nem bánom a bátorságunkat. A lakásban a legnagyobb kedvencem az ülőgarnitúra melletti sokszögletű talapzattal rendelkező francia asztalka. Igazi modern, design darab. Egészen véletlenül találtam rá egy internetes weboldalon, s alig 3-4 nap alatt ide is ért Franciaországból. Egy jelenség, nem tudok betelni vele.


 

Ilona – PinkAnyu blog
 
Kedvenc helyem: az olvasó fotel. Kényelmemről a Hello Kitty huzatos párnám szolgál, mivel néha elalszom olvasás közben.. nem árt ha kéznél van. 🙂
thumbnail_pinkanyu

Béla Zsiráf sem hiányozhat, előfordul, hogy a derekam alatt végzi, PukiKapitány a kisfiam aggódott is érte, hiszen egy régi zokniját adta “szegény jószágnak”.

thumbnail_pinkanyu2

Szeretem a vidám motívumokat, oké egy gyerekszobában jobban mutatnának. Tudom, de nálunk a nappaliban van a helye az állólámpán.

thumbnail_pinkanyu3

És a kedvenc könyvem: Andersen meséi, anyukám mindig ebből olvasott kislány koromban.

És a két esélyes:

Zola: Hölgyek öröme (végre sikerült beszereznem, kedvenc íróm..)

Wittlin: Izabella (imádom a történelmi regényeket!)
thumbnail_pinkanyu1

Ennyit az én kedvenc helyemről. (és innét még a tv-t is láthatom.. 😀


Remélem, hogy Ti is annyira élveztétek ezt a 3 részes kirándulást, mint én. Igazán különleges bloggereket ismerhettünk meg az otthonukon keresztül! 🙂

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 😀 milyen jó, hogy így kiszoltálta a családot!

  2. PinkAnyu says:

    Köszönöm!
    Nagyon jó érzés viszontlátnom az én kis kuckózos helyem..
    Annyi titkot elárulok még, hogy a fehér-zöld (kissé megviselt takaró) a férjem csecsemőkori takarója volt, majd a kisfiúnké is. 43 év alatt hűen melegítette a családot.
    Anikó gázcsöve! – Imádom!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!