Saját Otthon Projekt

Álomnyaraló Míkonosz szigetén

A kedvenc külföldi nyaralóhelyem Görögország, ahol volt már szerencsém párszor megfordulni és eddig soha sem csalódtam benne. Az emberek nagyon kedvesek és nyitottak, szeretik a turistákat is és nem mellesleg ár-érték arányban a görögök még mindig verhetetlenek.

Míkonosz szigetén sajnos még nem jártam, pedig egy igazi gyöngyszem az Égei-tengeren.  Görögül Μύκονος-nak hívják és a Kükládok szigetcsoporthoz tartozik. Nemzetközileg is híres turistacélpont, főleg éjszakai élete miatt. Feltételezések szerint a nevének eredete egy helyi születésű hőshöz, Mykons-hoz köthető, aki Apollón leszármazottja volt. 2001-es népszámlálás szerint 9320-an lakták a szigetet.

Ezen a csodás adottságokkal rendelkező szigeten található mai házbemutatónk célpontja, az Agandi apartmanház. A kis házakból álló komplexumot eredetileg 25 éve építették, melyek akkor még a mostani tulajdonos, Elena szüleinek tulajdonában voltak. Elena és Férje, akik mindketten építészek, 2 éve felújították a teljes komplexumot, amelynek eredményeként megszületett egy egyedülálló hangulattal és kilátással rendelkező nyaralóhely.

Az apartmanok 500 méternyire vannak a tengertől, de a hegy tetején, így kicsit lassabb az út hazafelé a strandról. A kilátás azonban mindenkit kárpótol a kis kényelmetlenségért. A 18 apartman kertje telis-tele van csodás muskátlikkal és murvafürttökkel, hogy esténként ideális helyszínei legyenek a pihenésnek. 

Mindegyik apartman más-más elrendezésű és méretű, de mindegyik rendelkezik kilátással a tengerre és mindegyik hasonló letisztult stílusban lett berendezve. A berendezésnél ügyeltek arra, hogy a modern és a görögös elemek tökéletes összhangban alkossanak egészet.

Hát szívesen ébrednék ilyen kilátásra…. Ti hova utaztok az idén? Vannak kedvenc helyeitek?

agnandi13

agnandi16

agnandi7

agnandi9

agnandi15

agnandi14

agnandi10

agnandi11

agnandi5

agnandi2

agnandi6

A képek forrásait itt találjátok:

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!