Saját Otthon Projekt

Varrj kinőtt szoknyából babaruhát!

Szeretek a különféle használati tárgyaknak új életet adni  és az ötletek gyakran csak úgy kipattannak a fejemből. Pont így történt a múltkor is, amikor a Hédi szekrényét pakolgattam és a kinőtt ruhákat válogattam szét.

Kezembe akadt egy csodaszép arany szoknyácska, amelyet éppen kinőtt, de szinte nem is használtuk, mert egy helyen csúnyán elszakadt a tüll. Rögtön beugrott, hogy akár megpróbálhatnék belőle szép kis szoknyácskát varrni a babáinak.

A kislányom elég szkeptikusan fogadta az öltetemet, mert nem tudta elképzelni a végeredményt. Az igazat megvallva én is tartottam a dologtól egy picikét, de végül mégiscsak pillanatok alatt összehoztam két ruhácskát. Ugye, hogy szépek lettek?

Babaruha1

Babaruha2

Babaruha3

Hozzávalók:

  • gumis derekú szoknya
  • olló
  • tű és cérna
  • babák a mérethez

Babaruha4

Elkészítése:

Mérjük a kiválasztott babához a szoknyát és vágjunk ki a szoknyából akkorát, hogy szép esése legyen a szoknyának. Vigyázzunk arra, hogy ne csússzon ki a derekánál a gumi a helyéről:

Babaruha5

Fordítsuk ki és kezdjük el varrni a gumis részénél kezdve és ott jól rögzítsük a gumit a cérnával. Ne varrjuk a szoknyát teljesen a végéig, hagyjunk pici anyagot az igazításra:

Babaruha6

Fordítsuk vissza és ollóval óvatosan vágjuk az alját egyenesre és megfelelő hosszúságúra, aztán már készen is vagyunk:

Babaruha7

Rengeteg anyag maradt még, így a kislány babának is készítettem egyet, mert neki amúgy is kevés a ruhája. Az elejét teljesen ugyanúgy kell csinálni, mint felül, de ide még terveztem 2 pántot is, hogy igazi estélyiruha kinézete legyen. Ehhez a tüll anyagból vágtam le egy szélesebbet:

Babaruha8

Összegörgettem, hogy elég vastagságú legyen az anyag és kifordítottam a ruhát. Így adtam fel a babára, hogy rajta tudjam megvarrni a pántot:

Babaruha9

Így néz ki megvarrva az egyik pánt:

Babaruha91

Végül visszafordítottam és készen is voltam. Teljes volt az öröm. El sem hitte a Hédi, hogy tényleg sikerült és megdicsért, hogy milyen gyönyörű ruhákat varrtam a babáinak. 

Mivel tényleg roppant egyszerű, ráadásul pikk-pakk készen van, bátran lehet Nektek is próbálkozni és örömet szerezni a kislányotoknak! Varrásra fel! 😀

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!