Saját Otthon Projekt

Van élet a száraz kifli után!

Egy régi, kedvenc receptemet osztom ma meg Veletek. Gyerekkorom óta készítem és a mai napig nem tudom megunni. Gondolom, Veletek is sokszor előfordul, hogy kiszárad a kifli, a zsemlemorzsa pedig hegyekben áll már a szekrényben, így nem akarjátok ledarálni. Erre a problémára hoztam most egy hasznos, ám de igen finom, ízletes megoldást.

Töltsük meg valamivel, aztán puff be a sütőbe és máris kész a finom vacsora. Én imádom, főleg, mert a töltelék variálható. 

DSCN2738_Fotor

Nézzük, mire van szükség az elkészítéséhez:

  • 5-6 db tejes kifli
  • fél doboz tejföl (nagy dobozos)
  • körülbelül 20 dkg párizsi
  • 6-7 szem csemege uborka
  • 1 tömlős májkrém
  • ízlés szerint só, bors és reszelt sajt
 
Elkészítése a következő:
 
Első lépésként a kifliket három darabra vágjuk:
DSCN2710_Fotor
Ezután a kiflik belsejét óvatosan kiszedegetjük:
DSCN2711_Fotor
A kiflik belsejét egy tálba tesszük és apró darabokra összecsipkedjük:
DSCN2713_Fotor
Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, miután mindent apróra feldaraboltunk:
DSCN2715_Fotor
Majd az egészet alaposan összekeverjük:
DSCN2718_Fotor
Ezután a masszát visszatöltjük egyesével a kiflikbe:
DSCN2722_Fotor
A kiflik végeit pedig sajttal betömjük:
DSCN2723_Fotor
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sütjük:
DSCN2738_Fotor
Az a jó benne, hogy teljesen mindegy, hogy reggelire, ebédre, vagy vacsorára fogyasztjuk. Bármelyik étkezésben megállja a helyét. És a maradékokat fel tudjuk használni, így semmi nem vész kárba
Én a magam részéről nagyon szeretem, bátran ajánlom mindenkinek.
Jó étvágyat hozzá! 

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!