Saját Otthon Projekt

Kedvenc helyek: Postamester háza

A Postamester háza már tavaly ősszel felkerült a bakancslistámra, mert egyszerűen imádom a különleges hangulatú szálláshelyeket. Ráadásul a Mátra egész évben tökéletes kirándulási célpont akár gyerkőccel, akár barátokkal.

Az ilyen igazi kincseket pedig nem szeretem elrejteni és szerencsére a tulajdonosok is örültek a megkeresésemnek, így a blogon is megcsodálhatjátok ezt az igazán szuper szálláshelyet. 

A neve onnan ered, hogy a tulajdonos nagymamájának a bátyáé volt a ház, aki a mátraszentimrei postahivatal vezetője volt. Ráadásul a tulajdonosnak rengeteg gyerekkori emléke maradt a postáról és a házról is, mert sok nyarat töltött errefelé és néha pecsételgethette és rakosgathatta is a leveleket a hivatalban. Ezen emlékek miatt döntöttek a felújítás mellett.

Az arculat és a belsőépítészeti design Kiss Miklós munkája. Sajnos a ház eredeti bútoraiból, használati tárgyaiból nem sok maradt meg, hiszen a java az enyészeté lett. Éppen ezért a koncepció az volt, hogy megpróbálták beszerezni és kicsit átalakítani az eredetiekhez hasonló bútorokat, tárgyakat és postai kiegészítőket. Majd ezeket vegyítették kortársabb építészeti elemekkel.

A vendégház maga két szeparálható lakrészből áll, közös társalgóval. Kiváló szálláshely nagyobb baráti társaságnak.

Nagyon remélem, hogy hamarosan lehúzhatom a bakancslistámról…. Nektek is tetszik?

1

3

5

12

7

6

8

9

11

14

A szálláshelyen túl pedig a környezet is magáért beszél…. Olyan jó lenne itt eltölteni legalább 4 napot!

16

15

A képek és a szöveg egy része  tulajdonos hozzájárulásával a postamesterhaza.com-ról származnak.

A fotókat pedig Jaksa Bálint készítette.

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!