Saját Otthon Projekt

Varázspárna Dala pacis stencillel

Még 2 éve készítettem a Hédinek egy Titoktündéres varázspárnát, mert esténként akkoriban félt elaludni. Mivel csak ezen a párnán alszik, így elég kényelmetlen volt huzatoláskor rögtön kimosni és gyorsan megszárítani. Nem volt kérdéses, hogy szükség volt egy váltásra….

Szerencsére a dédimamától örökölt lepedőből még akkor több párnát varrattam, így csak a megfelelő mintát kellett kitalálnom. Egy volt osztálytársam ajánlotta a mywall falimatricát, mert ott Dala pacis stencilt is lehet kapni. Kicsit tartottam a stenciltől, mert egyszer már próbálkoztam vele és nem lett tökéletes. Ez pedig a kedvem szegte a későbbiekben….

Szerencsére most teljesen más lett az eredmény és végre van váltóhuzat varázspárna fronton:

Dala_paci1

Dala_paci2

Dala_paci31

Hozzávalók:

  • Többféle textilfesték
  • Stencil
  • Párnahuzat
  • Szivacsecset
  • Stencil ragasztó
  • Sütőpapír
  • Vasaló

Dala_paci4

Dala_paci5

Elkészítése:

Fújjuk be a stencil hátoldalát és simítsuk rá a huzatra:

Dala_paci6

A kislányom választotta ki a színeket és még szerencse, hogy sok festékkel rendelkezem…. Ne nagyon hígítsuk a festéket, mert akkor az anyagon szét fog terjedni. Keveset tegyünk a szivacsra és apró kis pecsételésekkel töltsük ki a mintákat:

Dala_paci7 

Várjuk meg, amíg megszárad és távolítsuk el a stencilt. A Hédi kérésére nekem még pár szívet és a nevét is fel kellett rá festenem:

Dala_paci8

Vasaljuk bele sütőpapír segítségével a festéket, mert az fixálja majd. Ezután mehet is a mosógépbe, majd száradás után kész is!

Dala_paci3

Ti szoktatok stencilezni? Mik a tapasztalataitok?

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!