Saját Otthon Projekt

Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona

Legjobban olyan karácsonyi otthonok dekorációjából lehet inspirálódni, amelyek alkotóját kitörő örömmel és lelkesedéssel olvasgatunk az interneten. Elisabeth Heier pontosan ilyen személy! Otthonában, Norvégiában széles körben ismert lakberendező, stylist, blogger és fényképész. Munkáival gyakorta találkozunk különféle közösségi oldalakon vagy különféle lakberendezési magazinok hasábjain.

Tavaly karácsony előtt bepillantást engedett karácsonyi hangulatban feldíszített otthonába. Minden szeglete tökéletes példája az igazi skandináv karácsonynak: egyszerű, de elegáns és ugyanakkor mindenhol előtérbe kerültek az olyan természetes anyagok, mint a natúr fa.

Saját karácsonyfájuk érdekességképpen legelőször nem is kapott díszeket, végül azonban visszafogott aranyban csillogó füzéreket kapott. Szerintem magában is gyönyörű a fehér szobában és kedvet kaptam, hogy egyszer nálunk is megvalósítsam:

EH1

eh9

Sokszor fogadnak ilyenkor vendégeket és meglepetésként minden esetben más hangulatú asztalt varázsol. A fenyőágak azonban mindig kötelező elemei a díszítésnek csakúgy, mint a gyertyák.

Hol visszafogott szürke futót kap az ünnepi asztal, hozzáillő szürke tányéralátéttel, hol pedig a sima fehér abrosz emeli az ünnep fényét. Mindkét esetben fontos szerepet töltenek be a fehér tányérok és a fehér nyelű evőeszközök. Nektek melyik tetszik jobban a kétféle teríték közül?

eh8

eh3

eh5

A ház minden szegletébe került egy-egy a karácsonyra emlékeztető fény vagy dekoráció. A konyhában csak egy igazi gyökeres fenyőfácska jelzi az ünnepet. Igazán egyedi megoldás egy egyszerű vázába tenni egy fenyőfát.

Természetesen a fahéjas, csillag alakú kekszek a gyerekeknek készültek, hogy legyen mit nassolni a fárasztó vendégsereg közben:

 eh1c

houseofc_norway_christmas_2

A nappaliban különféle fények és apró elemekből álló, visszafogott dekorációt találunk. Szuper ötlet az örökzöldekből saját készített koszorú is:

eh1g

eh1b

eh1d

A már említett koszorút bármilyen örökzöldből el lehet készíteni. Kiváló alap lehet a fenyőág, a borostyán, a babér, a rozmaring vagy az itt látható olajfa ága is:

Christmas-inspiration-by-Elisabeth-Heier-06

Az ajándékok becsomagolva nem csak a fa alatt mutatnak jól! Nyugodtan csomagoljunk be akár díszítésként pár üres dobozt és helyezzük le egymásra pakolva. Ugye milyen jól mutatnak a dolgozószobában is?

Christmas-inspiration-by-Elisabeth-Heier-04

Christmas-inspiration-by-Elisabeth-Heier-05

A gyerekszoba sem maradhatott ki a díszítésből és egy saját feldíszített mini fenyőfát kaptak a gyerkőcök fekete-fehér díszekkel. Nagyok kis cuki lett! 🙂

eh1z

Christmas-inspiration-by-Elisabeth-Heier-10

Igazán inspiráló volt bekukkantani ebbe a norvég otthonba, amely nem csak karácsonykor csodálatos! Nálatok hogyan áll a karácsonyi díszítés? Én már szinte mindennek végeztem és majd meg is mutatom a blogon.

A képek forrásait itt találjátok:

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szeretem a fehéret…. olyan letisztult és jól kombinálható minden színnel. 😉

  2. Thomas Figulus says:

    Nekem kicsit túl FEHÉR, de egyszer biztosan kipróbálnám … (egy ideje sajnos Norvégiáról Sumi jut eszembe).


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!