Saját Otthon Projekt

Csodás skandináv lakás Budapest szívében

Sokszor gondoljuk azt, hogy itthon nincsenek igazán gyönyörű és stílusos otthonok. A magyar magazinokban is sokszor unalmas, egy kaptafára készült lakásokkal és házakkal találkozhatunk. Pedig ez azért nem fedi a valóságot, mert rengeteg szépséggel lehet találkozni, ha kitartóan keresgélünk.

Mai szépségünkre nem én akadtam rá, hanem Andrea, az Inspiráló Otthonok blogról és ő ajánlotta a figyelmembe. Rögtön fel is vettem a kapcsolatot a lakás tervezőjével és tulajdonosával, Húnfalvi Andrással /Flying Objects/, hogy bemutathassam csodás otthonát a blogunkon.

A lakás története három évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy hihetetlen lehetőségekkel rendelkező helyet keresett otthonának. Szerencsés helyzetben van, mert tervezőként megvan a képessége arra, hogy minden szobában meglássa a legjobbat.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects

A lakás nagyon rossz állapotban volt, amikor először megnézte. A falak élénk színekre voltak festve és az előző tulajdonos furcsa megoldásokat alkalmazott.  András azonban már akkor beleszeretett abba a lakásba, amit a fejben elképzelt.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-1

Ráadásul a lakás Budapest egy régi városrészében, a Palotanegyedben található egy 1907-ben épült, gyönyörű szecessziós épületben. Mivel maga az épület műemlékvédelem alatt áll, így a felújításnál a lehetőségeket ez nagyon leszűkítette.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-2

A közel 100 m2-es lakás berendezését elsősorban skandináv vonalakra építette, de nem szerette volna az egész lakást erre a stílusra hangolni. Úgy érezte, hogy Budapest közepén be kell csempésznie a város történelmi hangulatát is.

Az alap koncepció egy letisztult, de meleg hangulatot árasztó lakás, retró /MidCentury Modern/ bútorokkal kiegészítve. Megtöltötte különleges tárgyakkal: ritka porcelánokkal, barátai festményeivel, régi Braun konyhai eszközökkel és sok-sok könyvvel. Sokat tanult a világítás fontosságáról mialatt kiválasztotta az egyszerű vonalú lámpákat.

Szereti a lakás belmagasságát és a hatalmas ablakokat, amin árad be a fény. Nem is tudja meghatározni a kedvenc helyiségét, sarkát a lakásban, mert ez hangulatától függően változik. Néha az öreg Thonet hintaszék a legkedvesebb darab, mert itt szeret olvasni vagy akár dolgozni is. Máskor, melegebb napokon az étkezőben található padra esik a választása. 

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-3

Szereti keverni a régit a modernnel. Ez a kettősség nem csak a lakására, hanem munkáira is jellemző. Nagyon elégedett a végeredménnyel, mert pontosan olyan lett, mint amilyennek első alkalommal elképzelte.

Igazán gyönyörű otthont varázsolt, amibe szerintem sokan rögtön be is költöznénk. Nektek tetszik a végeredmény?

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-4

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-5

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-6

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-7

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-8

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-9

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-10

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-11

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-12

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-13

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-14

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-15

A lakásban található festményeket Jagicza Patrícia, a lakásról készült képeket pedig Huszár Judit készítette.

Képek és szöveg köszönettel a Freshome-ról Húnfalvi András engedélyével: freshome.com

 

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!