Saját Otthon Projekt

Az első “Balatoni Szalon”

Mint tudjátok, én Balatonfüredről származom és általában üdvözlöm az olyan kezdeményezéseket, amelyek egy kicsit hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több ember megismerje a balatoni szokásokat, kultúrát, ételeket. Pontosan ezért tetszik egy új kezdeményezés, amely a Balatoni Szalon nevet kapta.

Ez egy gasztronómiai fesztivál, melyet idén rendeznek meg először, melyben kávézók, cukrászdák, bisztrók fogtak össze. Céljuk, hogy kicsit felpezsdítsék a várost, mielőtt a következő nyárig ismét mély álomba zuhanna.

A rendezvényre most hétvégén, november 6-8. között kerül sor. Finomabbnál finomabb süteményeket, ízletes fogásokat kóstolhatunk,  mindezt  laza, hangulatos környezetben.

November 6-án, 7-én és 8-án is a Kredenc Borbisztró hangulatos kis kávéházába invitálnak bennünket. Egy pohár finom bor mellett, kis harapnivalóval, tökéletes kikapcsolódást jelent.

93528a0f61d4f79fa17f3a038024e4af5355d6ff.inbox1200x630

November 7-én sűrűbbre tervezték a programot, több helyet is meglátogathatunk. Az előbb említett Kredenc Borbisztró kapui továbbra is nyitva állnak. Ha azonban csak egy könnyű süteményre vágyunk, ellátogathatunk a méltán híres Bergmann Cukrászdába, ahol isteni desszerteket és forró italkülönlegességeket kóstolhatunk, miközben Vivaldit vagy Bach-ot hallgatunk.

zsigmond_belso_hatso_full

A Sparhelt Bistro a Francia bisztró hangulatot hozza el nekünk, a menükhöz gondosan választják ki a hozzájuk illő borokat, valamint konyhai praktikákat is megismerhetünk. Én személy szerint imádom a hely hangulatát:

20140507sparhelt-bistro

A híres Vitorlás Étterem is csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol Márton napi ételekkel találkozhatunk és igazán közelről csodálhatjuk a gyönyörű őszi Balatont, miközben lágy dallamokat hallhatunk:

50001917_galery_img

A tihanyi Echo Étterem pedig  isteni finom levendulás kreálmányokkal kápráztat el bennünket:

tihany-echo-etterem2

A Horváth ház 200 éves pincéjében pedig hidegtállal várnak és ötféle bort ízlelhetünk meg! Már megéri, nem igaz? 🙂

1425552224-6831

Azt hiszem, színes programokban lehet részünk, amennyiben ellátogatunk ezen az álmos hétvégén ebbe a csodálatos városba, kicsit kikapcsolódhatunk, lazulhatunk, elfelejthetjük a dolgos hétköznapokat. Javaslom, induljatok útnak, kóstoljatok, szürcsöljetek, élvezzétek!

Nektek van már valami programotok a hétvégére?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!