Saját Otthon Projekt

Fehér csoda Ausztráliában

Ausztrália igazán messze esik mind földrajzilag, mind éghajlatilag Skandináviától, de ez nem rettentette el Frag Woodall-t és feleségét, Naomit, hogy Sydney-ben található otthonukat ebben a stílusban újítsák fel.

A lakás maga nem túl nagy, mert csak egy nappaliból és két hálószobából áll, de a képek alapján nagyon tágasnak érezzük. Ez pedig elsősorban Frag érdeme, aki belsőépítészként dolgozik saját irodájában és nagy hódolója az észak-európai lakberendezési stílusnak. 

A lakás felújításához inspirációt a Skandináviában tett utazásaikból merítettek, mert legnagyobb hatással a tradicionális skandináv nyaralóházak voltak rájuk. 

2011-ben vásárolták meg az akkor még nagyon rossz állapotban lévő ingatlant, de rögtön meglátták az 1930-as években épült házban található lakásban álmaik otthonát. A felújítás után boldogan vették birtokukba és máig nem bánták meg döntésüket.

Minden falat fehérre festettek a lakásban, de a plafonokon használt matt árnyalatúra. A padló is fehér festéket kapott, mert annyira rossz állapotban volt és sok helyen kellett javítani. A plafonon végigfutó gerendákat azonban meghagyták eredeti szépségükben:

Frag-wide-1240x800

A nappali, az étkező és a hálószoba egyik fala natúr faborítást kapott és ezzel melegséget csempésztek be a lakásba:

Frag-wide2-1240x800

Frag-3-600x800

Frag-4-600x800

Frag-15-600x800

Frag-wide3-1240x800

A konyha egyszerű fehér frontokat és szintén famunkalapot kapott. A konyhaszekrénnyel szemben a fogasra akasztott szekrények és polcok igazán különleges megoldásként feldobják a kisméretű helyiséget. A legtöbb különleges bútort a lakásban, mint ezeket is Frag tervezte és készítette el:

Frag-10-600x800

Frag-9-600x800

A gyerekszoba hangulata is igazodik a lakás többi helyiségéhez:

Frag-6-600x800

A dekoráció is letisztult, a festmények és apró tárgyak jól illeszkednek a megtervezett terekbe. Csak egy-egy tárgyon és festményen láthatunk élénkebb színeket:

Frag-11-600x800

Frag-8-600x800

Frag-2-600x800

Szerintem szuper kis otthont varázsoltak kis családjuknak! Nektek is tetszik, ugye?

A képek forrásait itt találjátok:

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!