Saját Otthon Projekt

Letisztult otthon skandináv beütéssel

Szeretem az olyan lakásokat, amiben minden egyszerű és mégis tökéletesnek érezzük az összhatást. Pontosan ennek iskolapéldája a mai dániai  otthonunk, amely Koppenhágában található.

Tulajdonosa Jane Bøll, informatikusként dolgozik a Koppenhágai Egyetemen. Férjével és három gyermekkükkel élnek ebben az 1913-ban épített villában.  Magát a villát már réges-régen két különálló lakássá osztották és a család az egyik felében él. Maga a lakrészük 140 m2-es és két emeletes, amely elég teret biztosít az ötfős családnak.

A nyitott konyha és étkező kettősét a falak elbontásával hozták létre és ezáltal az eredetileg szűkös helyiségek tágassá váltak. Ezt az érzést tovább növeli a falak és a padló fehérsége, melyet csak a kályhánál található téglafal tör meg:

original-30054-1101-nordisk-miks-1

original-30055-1101-nordisk-miks-2

Az étkező a család kedvenc helye és itt töltik legszívesebben az idejüket, hiszen az egész család kényelemesen elfér ebben a tágas térben. Az étkezőasztal cédrusból készült és egészen Bolíviából hajókázott ide. Az asztalt remekül kiegészítik a fekete Eames székek:

original-30056-1101-nordisk-miks-3 (1)

Az előszobai üvegvitrin is Bolíviából van, amelyet a pár egy bolhapiacon fedezett fel és már rögtön tudták, hogy hol lesz a tökéletes helye:

original-30057-1101-nordisk-miks-4

A nappali is nyitott az étkezőre, de stílusban picit elkülönül a konyha-étkező kettősétől. Itt a fenyőpadló megmaradt eredeti szépségében és bátrabban használták a színeket a bútorokon is. A sarokban található üveges szekrény maradt azonban fehér és ebben rejti a család a porcelánokat:

original-30058-1101-nordisk-miks-5

A kanapé is Bolíviából származik, de a rénszarvas takaró családi ereklye. A dohányzóasztal eredetileg egy pad volt, amit szintén a bolhapiacról hozták el:

original-30059-1101-nordisk-miks-6

A nappaliban igyekeztek a klasszikus dán stílust vegyíteni a bolhapiacon talált darabokkal és a modern kanapéval. Ezt a stílust otthon viccesen “kapard össze stílusnak” nevezik a családon belül. A modern stílus megerősítéséhez vásárolták Arne Jacobsen híres Egg karosszékét is:

original-30060-1101-nordisk-miks-7

A nagyobbik fiú, Elias szobája is nyitott és tágas, ahol a gerendák és a hajó natúr fája határozza meg a hangulatot:

original-30061-1101-nordisk-miks-8

A pad a babaszobában Jane édesapjának otthonából volt és a gyerekek legkedvesebb ülőalkalmatossága:

original-30064-1101-nordisk-miks-11

A szülői háló sarkában egy pici sarkot rendeztek be a gyerkőcöknek, ahol reggelente tudnak játszani. Az agancs Jane édesapjának ajándéka, aki Grönlandon élt egy ideig:

original-30065-1101-nordisk-miks-12

A felső szinten a gyerekszobákon és a fürdőszobán kívül még sikerült egy dolgozószobának is helyet szorítani. Itt egyszerűen egy faltól-falig tartó polcból alakították ki az asztalt:

original-30066-1101-nordisk-miks-13

Ez az otthon megmutatja, hogy a kevesebb mindig több. Nem kell telezsúfolni bútorokkal a tereket és máris tágas otthont kapunk. Nem kell túlzásokba esni a színekkel sem, hiszen nem attól lesz a ház élettel teli, hanem benne élőktől. Nektek is tetszik?

A képek forrásait itt találjátok: www.femina.dk

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!