Saját Otthon Projekt

Paradicsomi kalandok az erkélyen

Évek óta próbálkozok minden tavasszal magról vetni paradicsomot, aminek teljes kudarc lett a vége. Mindig csírázás után, az első levelek megjelenésével egy időben kipusztult az összes pici palántám.

Ilyenkor aztán mindig vettem kész palántát, de sajnos azok sem szokták beváltani a hozzá fűzött reményeket, mert csak pár darab paradicsomot tudtunk róluk szüretelni. Éppen ezért az idén már meg sem próbáltam a paradicsommal próbálkozni, mert az elveim szerint ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Ezzel szemben az óvodában a kismanók az óvonénik segédletével vetettek magokat, hogy tanuljanak és próbálkozásaikat a Hédi esetében siker is koronázta. Egy napon aztán aggódóan vittem haza a 6 pici palántát, mert már előre féltem a sikertelenség miatt. Ráadásul most a kislányom növénykéit kellett megóvnom a pusztulástól.

Emiatt szegény palánták igen későn kerültek elültetésre, de végül 3-3 paradicsom került egy-egy kaspóba. Kaptak tápoldatot és láss csodát, 4 palánta növekedésnek indult. 

Most jelenleg itt tartanak a szépségek és remélem, hogy a kislányommal tudunk majd róluk paradicsomot szüretelni. Biztosan büszke lesz magára és kedvet kap majd a későbbiekben is balkonkertészkedéshez:

DSC_0004

 

DSC_0009

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!