Saját Otthon Projekt

Pikk-pakk tészta, olasz módra

Ezt a tésztát rengetegszer elkészítettem már. Ráadásul amikor Móni barátnőmmel együtt laktunk, sokszor kérte tőlem ezt vacsorára. Gyors, egyszerű és isteni finom.

Azóta már külön költöztünk ugyan, de gyakran emlegeti és most felfedem a titkos receptet. Nem mellékesen Férj is szereti, így neki is szoktam csinálni, amikor időhiányban szenvedek. Amilyen alapanyagot igényel, az általában nálunk itthon mindig megtalálható.

DSCN0375

Első dolgunk a vöröshagyma olíva olajon megfutattása, dinsztelése:

DSCN0412

Majd hozzádobunk 1-2 gerezd fokhagymát és pár percet együtt pirítjuk, majd hozzátettem egy kis fekete erdei sonkát, felcsíkozva:

DSCN0364

DSCN0366

Ezután rádobtam egy kis koktél paradicsomot és kicsit együtt pirítottam. Hozzátettem olíva bogyót is. Korábban az unokatesóméknál kóstoltuk meg a sötét lila színű olívabogyót. Nekem nagyon bejött, sokkal finomabb szerintem, mint a sima fekete.

DSCN0368

Ezután tejszínnel öntöttem fel illetve egy kis sajtkrémet is tettem bele. 🙂 Természetesen frissen vágott bazsalikom is került bele, továbbá só és bors, ízlés szerint:

DSCN0370

Most jönnek a titkos hozzávalók: egy evőkanálnyi méz és nagyjából 1 dl fehérbor. Igazán különleges ízt az a mártásnak. Higgyétek el, nem mindennapi!

DSCN0372

Kicsit összeforraljuk és kész is van a mártásunk. Nincs más dolgunk, mint a leírás szerint a tetszőleges tésztát kifőzzük.

Ha elkészült, máris tálalhatunk:

DSCN0375

Sok, Boldog Jóétvágyat kívánok! 🙂

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!