Saját Otthon Projekt

Iciri-piciri Ikea hack, avagy Albert átváltozik

 

Ha olvastátok az erkélyes bejegyzésemet, akkor bizonyára emlékeztek a ládákból megálmodott polcokra. Természetesen megpróbáltuk a megálmodott gyümölcsös ládákat beszerezni bármely forrásból, de rá kellett ébrednünk, hogy a fából készült láda már nem divat. Így nem szívesen, de más megoldást kellett találnunk.
 
Keresgéltem, kutattam új fenyőpolcok után és az általam ismert összes internetes használtcikk oldalon is nézelődtem.  Az elsődleges cél az volt, hogy ne költsünk rá sokat és a megálmodott raklap kanapéhoz stílusban is menjen.
 
Egyik Ikeában tett látogatásunkkor megláttuk Albertet, a tökéletes megoldást. Nem mertünk kettő darabot venni, mert nem tudtuk fejből a sarok méretét. Itthon lemérve szomorúan állapítottuk meg, hogy nem férnének el.
 
Ekkor a férjemnek szuper ötlete támadt: lefűrészeli a másikat, hogy szépen be tudjuk illeszteni a ficakba:
 
IMG_5549k
 
Hozzávalók: 2 db Albert polc (2.830Ft/darab), 2 db Behandla antik hatású pác, ecset, csavarbehajtó, fűrész, 4 db bútorösszefogó csavar, 8 db műanyag bútorláb
 
 
 
 
Legelőször az egyik polcot szereljük össze és kenjük le kétszer a páccal. Állítsuk be a helyére és így le tudjuk mérni, hogy mekkorát kell a másik polc lapjaiból lefűrészelni:
 
 
Fűrészelés után szereljük össze a kisebb méretű polcot és ezt is kenjük le kétszer a páccal.
 
Mindkét polc aljára szereljük fel a 8 darab műanyag bútorlábat:
 
 
 
 
Illesszük össze a két polcot és a 4 darab bútorösszefogó csavar segítségével rögzítsük a 2 polcot egymáshoz:
 
 
 
Ilyen lett:

 

 

LogoIMG_7483ff

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!